Senest har jeg i 2021 sammen med Søren Revsbæk udgivet den opdaterede udgave af bogen Skat og moms – får du dine fradrag?
Min seneste bog fra 2020 er Iværksætteri for fattigrøve, hvor jeg deler mine egne erfaringer med at starte en virksomhed uden at have en krone på lommen, og kommer rundt om de opgaver, der ligger inden for økonomistyring, når man starter en ny iværksætter-virksomhed. Jeg deler gode råd til at slippe billigst muligt omkring mange af de udgifter, du møder som iværksætter.
I 2019 udkom Løn og lønbogføring for begyndere – med overgangsordningen til den nye ferielov
I 2017 udgav jeg disse 3 bøger i Regnskabsskolen – klik på dem for at læse mere om dem:
Forstå dit regnskab – og dine konkurrenters:
Bogen er udgået, men en nyere version kan bestilles her. (opdateret 2017-udgave):
Bogen er udgået, men en nyere version kan bestilles her.
I 2016 udgav jeg den lille bog Varelageret – set fra bogholderiet. Den finder du her:
I 2015 udkom Moms og momsfradrag – en guide til iværksættere og selvstændige, som jeg skrev sammen med John Hannover.
I den fik du vejledning i, hvordan du skal beregne og angive momsen, og du får en gennemgang af de regler, de fleste selvstændige har spørgsmål til, f.eks. kørsel og repræsentation, personaleudgifter, kunstnermoms, brugtmoms og udlægsmoms. (I dag er den skiftet ud med Skat og moms – får du dine fradrag?, skrevet sammen med Søren Revsbæk)
Samme år udgav jeg Bogen om løn og lønbogføring med Dataløn:
Og senere samme år Bogen om løn og lønbogføring med Danløn, skrevet sammen med Lone Pedersen.
1. april 2014 kunne jeg endelig udgive Bogen om bogføring med e-conomic. En bog om bogføring har længe været et stort ønske hos vores kunder og kursister, så det er en stor glæde endelig at have en! Du kan købe den her: Bogen om bogføring med e-conomic.
Bogen er også udgivet i en udgave uden programtilknytning. Så hedder den Bogen om bogføring for begyndere, og den kan du læse mere om her: Bogen om bogføring for begyndere.
I 2014 udkom også Bogen om ansættelse og ansættelsesbeviser og Bogen om ansættelsesforholdet – udfordringer, regler og afvikling, som jeg skrev sammen med jurist Rikke Lovmand Vistisen.
Bogen om Fradrag udkom første gang i august 2009, og i 2012, 2014 og 2016 udkom der en revideret udgave.
(I dag er den skiftet ud med Skat og moms – får du dine fradrag?, skrevet sammen med Søren Revsbæk.)
I 2013 udkom Bogen om nøgletal
I bogen gennemgår jeg sammen med Jesper Laugesen de mest almindelige og anerkendte nøgletal og fortæller dig, hvilken viden du kan trække ud af dem. Du vil lære at beregne dækningsbidrag og dækningsgrad, overskudsgrad, afkastningsgrad, egenkapitalens forrentning m.m. – nøgletal du kan bruge som værktøjer til at styre din virksomheds økonomi i den rigtige retning.
I 2011 udkom Håndbog for nye chefer.
Det er en håndbog for dem, der skal lede en virksomhed med medarbejdere og savner svar på helt praktiske spørgsmål som “hvad skal der stå i ansættelseskontrakten?”, “hvad er reglerne, når medarbejderne bliver syge?” og “hvad gør jeg ved problemer med pjæk eller tyveri?”. Desuden er der inspiration at hente fra et par erfarne virksomhedsledere, der har bidraget til bogen som gæsteforfattere, nemlig Thomas Rosenstand og Tune Hein, som har skrevet om chefrollen. Bogen er udkommet i en opdateret udgave i 2017 med forord af Christian Ørsted.
Iværksætter 20xx udkom første gang i maj 2009 og er kommet hvert år siden. Det er et lille hæfte på 32 sider, som gennemgår de mest almindelige spørgsmål om regnskab og administration for nye iværksættere. Med kørselsbog bagerst i bogen, aktuelle satser og nyttige links. På Iværksætter 20xx’s hjemmeside kan du få bogen i pdf-format. Den trykte udgave bliver delt ud på de arrangementer, Regnskabsskolen medvirker i. Du er også velkommen til at komme forbi Trekronergade 120 i Valby og hente den nyeste.
Den 4. december 2007 udkom “Din første medarbejder”, som jeg skrev til serien Børsen Mikro.
Bogen handler om de overvejelser, mange gør sig, inden de ansætter den første medarbejder. Jeg skriver både om, hvordan din egen iværksætterhverdag ændres, og hvordan de rent praktiske udfordringer løses. Der er en liste med forklaring af de udtryk, som bruges i forbindelse med lønbehandlingen, og en vurdering af, hvad det egentlig koster at have en medarbejder. Spørgsmålet om, hvad man som ny arbejdsgiver skal stille op, hvis ansættelsen ikke går efter planerne, kommer jeg også ind på. Bogen er udgået, men en nyere version kan bestilles her..
Jeg har tidligere haft et fast samarbejde med det udmærkede magasin Iværksætteren og skrev en halv side i hver udgivelse med praktiske vink til den daglige administration og økonomi i iværksættervirksomheder. Jeg skriver indimellem en artikel til dem endnu. Her er nogle eksempler:
Iværksætteren december 2013: Hvad koster en medarbejder?
Iværksætteren december 2013: Skal du bogføre selv eller hyre en bogholder?
Iværksætteren april 2009: Hvilket økonomisystem skal du vælge?
Iværksætteren juni 2007: Kurser til dig og dine ansatte
Iværksætteren april 2007: Biler på gule og hvide plader
Iværksætteren februar 2007: Virksomhedsordningen
Iværksætteren december 2006: Fakturering, rykkere og bytteri
Iværksætteren november 2006: Blandede driftsmidler
Iværksætteren sept 2006: Arbejdstøj og profilbeklædning
Iværksætteren juni 2006: Reklame og repræsentation
Iværksætteren april 2006: Den udvidede selvangivelse
Iværksætteren feb. 2006: Statens satser for kørsel og diæter 2006
Iværksætteren dec. 2005: Julegaver og julefrokoster
Iværksætteren okt. 2005: Bagatelgrænsen for personalegoder
Kommentar: