Kurser og foredrag

Mine erfaringer med start og drift (og lukning) af en økologisk nærbutik, etablering af Inloco Regnskab (som i dag er blevet til Regnskabsskolen) og kontakten med flere hundrede iværksættere i forbindelse med opstart, administration og regnskab, har givet mig et indblik i de klassiske iværksættervanskeligheder.

Det bruger jeg i min undervisning i Regnskabsskolen, når jeg bliver booket til temadage eller holder korte, inspirerende foredrag for grupper af iværksættere.

Hvis du ønsker at booke et foredag, sammensætter vi programmet, så det passer til deltagerne med udgangspunkt nogle stikord:

Din første medarbejder

Hvad vil det sige at få sin første medarbejder? Hvilke krav er der til dig og din virksomhed – og hvordan håndterer du udfordringerne i praksis? Lær om de administrative begreber, personaleadministration og lønbehandling. Og hør Anettes erfaringer om, hvordan man kan komme igennem konflikter og uventede begivenheder, og måske også lidt om, hvordan man i hvert fald ikke skal gøre.

Iværksætteradministration for begyndere

Kom og hør, hvad du kan, skal og må i din nye virksomhed. Med udgangspunkt i masser af eksempler fra den virkelige verden, fortæller Anette Sand om alle de regler og krav, du møder, når du starter som selvstændig.

Hvad er kravene til regnskabsmaterialet? Kan du bogføre selv, eller skal du have hjælp udefra? Er der brug for en revisor? Hvilket regnskabsprogram skal du vælge?

Hvordan er regnskabet bygget op? Hvad må man trække fra? Og hvordan gør man det?

Hvad er moms? Lønsumsafgift? Hvordan findes den skattepligtige indkomst? Og hvordan får du hævet din egen løn – og betalt skat af den? Hvad med private indskud?

Hvad er et driftsbudget og et etableringsbudget? Hvad har forretningsplanen med noget-som-helst at gøre? Hvad siger banken til en kassekredit på 100.000 kr? Eller en million?

Årsregnskab og selvangivelse

Alle selvstændige har et årsregnskab og skal aflevere en selvangivelse. Og det er slet ikke så svært endda. Måske kan du gøre det selv.

Kom og få begreberne gennemgået fra A til Å. På et letforståeligt dansk og med konkrete eksempler, kommer Anette Sand i sit oplæg rundt om alle de elementer, som du som selvstændig skal tage stilling til, når dit årsregnskab lukkes.

Få styr på afskrivninger, anlægskartotek, B-skat, udlæg, indskud, privatforbrug, blandede driftsmidler og alle de andre.

Hvad siger tilhørerne?

“Moms og skat tænker man som noget ret tørt. Men når emnet serveres af Anette Sand, bliver det både sjovt, interessant og inspirerende. Jeg lærte så meget, selvom det varede kort. Mange Aha-oplevelser. Anette er en virkelig god underviser/foredragsholder. Tak for det!”

Lotte Sabroe Graversen, 49 år, Terapeut og iværksætter

“Anette er en meget vidende, men også meget dygtig underviser. Hun viser iværksættere i hvad de skal have styr på i regnskabet – og er en kapacitet som foredragsholder, pædagogisk og energisk.”

Jesper Breindahl, Dana

Ring til mig i Regnskabsskolen på tlf. 33330161, eller mail til post@regnskabsskolen.dk, hvis du er interesseret i at booke et foredrag eller høre nærmere om mulighederne.