Nye barselsregler: Husk at opdatere ansættelseskontrakten

Folketinget har vedtaget en ny barselsmodel, som bl.a. betyder, at orloven efter fødslen deles ligeligt mellem begge forældre, så begge kan holde 24 ugers orlov med ydelser. 11 af hver forælders uger er øremærket, og det betyder, at de bortfalder, hvis den pågældende forælder ikke ønsker at holde dem.

Desuden vil andre også kunne gøre brug af orloven, som af solo-forældre og LGBTQ-familier fra 2024 vil kunne deles med barnets sociale forældre (dem, der tager vare på barnet i hverdagen), bedsteforældre eller andre nærtstående familiemedlemmer.

Det er alt sammen noget, der betyder, at virksomhedernes ansættelseskontrakter og personalepolitikker skal opdateres, så de passer med den nye lovgivning. Hvis de indeholder ukorrekte oplysninger, risikerer virksomheden nemlig at skulle betale medarbejderne godtgørelse for mangelfuldt ansættelsesbevis, og det kan blive en rigtig dyr fornøjelse.

Læs mere i Vismas pressemeddelelse her: https://media.visma.dk/pressreleases/nye-barselsregler-kan-kraeve-opdatering-af-ansaettelseskontrakter-3170903

Far med barn


Vil du vide mere om reglerne for ansættelseskontrakter, så læs Bogen er udgået, men en nyere version kan bestilles her..

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar