Fik du hjælpepakker? Husk slutafregningen!

I sidste uge skrev en af Regnskabsskolens kunder og var lidt i panik. En af hans bekendte, som også var selvstændig, havde fået en rykker for slutafregning i forbindelse med den hjælpepakke, han havde modtaget sidste år – med besked om, at det hele skulle betales tilbage, hvis han ikke overholdt fristen. Vores kunde havde hverken fået brev om slutafregning eller eller en rykker i sin e-Boks, så hvad nu med denne her frist??

Det viste sig, at vores kunde havde modtaget hjælpepakke for en periode, der slet ikke var åben for slutafregning endnu, så der var altså ingen grund til panik. Men eftersom en del selvstændige har modtaget en rykker – med ny frist d. 30. oktober – er det relevant at minde om: Husk slutafregningen, hvis du har fået hjælpepakker!

De perioder/ordninger, der i skrivende stund er åbne for slutafregning, er:

  • Lønkompensation mellem 9. marts og 29. august 2020
  • Faste omkostninger mellem 9. marts og 8. juni eller 8. juli 2020
  • Tabt omsætning til selvstændige mellem 9. marts og 31. august 2020
  • Tabt B-indkomst til freelancere mellem 9. marts og 31. august 2020
  • Tabt A- og B-indkomst til freelancere mellem 9. marts og 31. august 2020

Slutafregningen foregår på virk.dk, og de har en artikel om hvordan slutafregningen foregår, som du kan læse ved at klikke her. I den står der også, at du kan ansøge om ekstra 30 dage til at indberette slutafregningen, hvis du ikke kan nå det inden d. 30. oktober.

Hvorfor skal jeg lave en slutafregning?

Da du ansøgte om kompensation, måtte du lave et gæt på, hvor meget nedlukningen ville koste dig i omsætning. Nu skal Erhvervsstyrelsen så have tallene for, hvordan det så faktisk gik. Det kan altså vise sig, at du har fået for meget udbetalt, hvis ikke din omsætning gik så meget ned, som du havde forventet. Skal du betale mere end 10.000 kr. tilbage, vil du kunne få en afdragsordning.

Beierholm har en grundig artikel om emnet her: Slutafregning af hjælpepakkerne

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar