Mistet Dankort – og mellemregning

Jubii!

Jeg har fået mit nye Dankort. Efter at have tabt mit Dankort på en gåtur, hvor jeg – for at slippe for tasker – have fyldt jakkelommerne med alle fornødenheder, stod jeg så der uden – og i disse coronatider, hvor jeg køber stort set alt på nettet, er kortet nærmest en nødvendighed.

Heldigvis har jeg et firma-Dankort. Men da firmaet er et ApS, må jeg under ingen omstændigheder låne penge af firmaet – det vil sige, at jeg ikke må bruge Dankortet til private formål med mindre firmaet skylder mig penge, jeg kan “hæve af”.

Så det første jeg gjorde, da jeg opdagede, at jeg havde mistet kortet, var at ringe til banken og få det spærret. Det næste, jeg gjorde, var at overføre et par tusinde kroner fra min private lønkonto til firmakontoen: På den måde skylder firmaet mig penge, som jeg så kan hæve af.

De penge har jeg så brugt en del af i løbet af den seneste uges tid – men de er ikke brugt op. Så der står stadig et lille beløb, firmaet skylder mig. Og det er helt fint: Firmaet må gerne skylde mig penge – men ikke omvendt. Havde der været tale om en enkeltmandsvirksomhed, ville det ikke være nødvendigt at holde så meget øje med det, men for selskaberne er det sådan, at ejerne ikke må låne penge, og selv et lille lån i en kort periode skal registreres som “ulovligt anparthaverlån” – og den slags går jeg jo slet ikke ind for at få noteret i årsrapporten, så det er bare med at vige uden om.

I regnskabet kan du aflæse mellemregningen og se, om du skylder firmaet penge eller omvendt: Hvis saldoen på mellemregning er i minus (kredit), skylder firmaet dig penge. Og det er det, vi ejere af selskaber, går ind for. I enkeltmandsvirksomhederne kan der godt være flere konti (eller under egenkapitalen), som spiller ind, og da kan saldoen helt lovligt være både i plus og minus.

Hvordan ser det ud med din mellemregning?

…..

Ved du ikke, hvordan mellemregningen ser ud? Eller hvor du skal finde ud af det henne?

Så er det måske værd at kikke på et af Regnskabsskolens e-kurser, som du kan deltage i hjemmefra og lige når det passer dig:

Regnskabsskolens e-kurser

 

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar