Befordringsfradraget under Corona-nedlukningen

Hvad enten du selv er lønmodtager, har medarbejdere eller bogfører for en virksomhed med ansatte, er der noget, du skal være opmærksom på nu: Befordringsfradraget.

Folk, der arbejder hjemmefra, har ikke ret til befordringsfradrag på de dage, hvor de ikke skal ind på arbejdspladsen – det er klart.

Så mange vil skulle regulere på den automatiske beregning af deres befordringsfradrag, når de engang til næste år skal udfylde feltet på oplysningsskemaet for 2020. Og for at undgå en restskat til den tid, bør de naturligvis rette deres forskudsopgørelse med det samme.

Som arbejdsgiver skal du (eller din bogholder) give besked til Skattestyrelsen, når en medarbejder arbejder hjemmefra. Det sker rent praktisk ved at sætte kryds i felt 11 ved indberetning til eIndkomst-registret. I Danløn ser det sådan ud:

Sådan gør du i Danløn

Læs mere i BDO’s artikel: Befordringsfradrag i en COVID-19 tid – hvor du også kan se en beregning af, hvor store beløb det kan dreje sig om.


Løn og lønbogføring for begyndere

, ,

2 Responses to Befordringsfradraget under Corona-nedlukningen

  1. Thomas 3. maj 2020 at 20:54 #

    Hej Anette,

    Tak for en god blog og nyttig information!
    Er det korrekt forstået at man som arbejdsgiver kun skal sætte flueben en gang og eller ikke registrere dage osv.?

    • Anette Sand 4. maj 2020 at 09:21 #

      Hej Thomas

      Ja, det er korrekt. Det der sker er, at SKAT så beder lønmodtageren om selv at indberette antal arbejdsdage på arbejdspladsen i stedet for selv at regne det ud f.eks. på baggrund af en fuldtidsstilling.

      Dbh.
      Anette

Skriv et svar