Indefrosne feriepenge – se dem her

Fra 1. september 2020 har vi som bekendt en ny ferielov. Det betyder at vi lige nu er i en overgangsordning mellem den nye og den gamle.

Den nye lov introducerer begrebet “samtidighedsferie”, og pga. skiftet til det vil vi, i året op til den nye lov træder i kraft, opspare ferie, som skal bruges i en periode, hvor vi OGSÅ opsparer ferie efter samtidighedsprincippet. Hvis ikke det blev håndteret, ville alle lønmodtagere i et år have 10 ugers ferie, men sådan bliver det ikke.

I stedet er det besluttet, at al den ferie, som opspares i perioden 1.9.2019 – 31.8.2020, skal opgøres, feriepengene skal beregnes, og det hele skal indberettes til fonden Lønmodtagernes Feriemidler. Her står pengene så, til medarbejderen forlader arbejdsmarkedet – som hovedregel ved folkepensionsalderen.

På borger.dk kan medarbejderne nu derfor selv følge med i, hvor meget der er indberettet og indefrosset. Det kan de her: Lønmodtagernes feriemidler – se din opsparing som medarbejder

Medarbejdere, der har ferie med løn, kan dog (medmindre de fratræder) ikke følge med her før i efteråret 2020, hvor pengene indberettes for dem, så de må indtil da følge med på deres lønseddel.

Som arbejdsgivere kan vi også følge med i, hvor meget vores virksomhed har indberettet for medarbejderne. Det skal ske på virk.dk: Lønmodtagernes feriemidler – se din opsparing som arbejdsgiver

Igen kan du ikke se oplysningerne for medarbejdere, der har ferie med løn. Her vil du i stedet kunne trække en rapport fra dit lønsystem.

Dataløn har lavet en lommeregner, der hurtigt giver dig svaret på, hvor mange feriedage og feriepenge der skal indefryses. Den finder du her: Regn på den nye ferielov

Husk at du på Regnskabsskolens side kan hente et gratis hæfte til dine medarbejdere (eller du kan bestille det antal trykte eksemplarer du har brug for), så de kan læse, hvad den nye ferielov har af konsekvenser for dem. Hæftet – og andre oplysninger om den nye ferielov, finder du her: https://regnskabsskolen.dk/ferie/

, ,

One Response to Indefrosne feriepenge – se dem her

  1. Gunja Normann Olsen 14. januar 2020 at 18:56 #

    Kære Anette Sand
    Du er en livredder, hvor har du hjulpet mig mange gange efterhånden. Dejligt med en person, der kan formulere sig, så almindelige mennesker kan forstå det. Tak for din indsats.
    Fru Olsen

Skriv et svar