Gevinstafgiften er ændret

Det skete allerede 1. januar i år: Gevinstafgiften blev ændret, sådan at ting (ikke kontanter) kan have en værdi på op til 750 kr., uden at vi skal indberette gevinstafgift. En god nyhed for os, der indimellem afholder konkurrencer, f.eks. på Facebook.

Gevinstpakke

I dette indlæg handler det om konkurrencer, som er offentlige, gratis at deltage i, og hvor der er “et element af tilfældighed” ift., hvordan vinderen findes (f.eks. en lodtrækning eller en gættekonkurrence).

Betingelser for gevinstafgift

Gevinster er skattefrie for vinderne. Det kræver dog, at den, der udlodder gevinsten, betaler skatten, og det gør vi med gevinstafgiften.

Indtil 1. januar i år var bundgrænsen kun 200 kr., men den er altså nu steget til 750 kr. Og det er salgsprisen der tæller. Så:

Lad os sige at Regnskabsskolen udlodder bogen Årsafslutning i bogholderiet, som koster 475 kr. Her kan vi frit afholde vores konkurrence og sende vinderen præmien uden at skulle beskæftige os mere med den sag.

Men udlodder vi Den store bogpakke til 1.256 kr., skal vi betale afgift. Afgiften er 17,5 % af den del af værdien, der overstiger de 750 kr., så i vores tilfælde her er afgiften: 1.256 kr. – 750 kr. = 506 kr. * 0,175 = 88,55 kr.

Vi skal indberette det på virk.dk her: https://indberet.virk.dk/myndigheder/stat/ERST/Afgift_af_spil__undtagen_afgift_af_gevinstgivende_automater

Hvis din virksomhed udlodder kontanter (gavekort, som ikke er til én specifik ting, tæller også med), er beløbsgrænsen stadig 200 kr.

Vil du fordybe dig i reglerne, kan du gøre det hos Skattestyrelsen her: https://skat.dk/skat.aspx?oid=1978210

 


Få styr på fradragsreglerne med bogen Skat og moms – får du dine fradrag?

Skat og moms - får du dine fradrag

, , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar