CEO-fraud – en udbredt form for bedrageri

En af Regnskabsskolens bogholderi-kunder har været udsat for CEO-fraud. Det vil sige, de blev faktisk ikke snydt, men der var et godt forsøg på det.

CEO-frauden foregik ved hjælp af en e-mail, hvor direktøren skrev til bogholderen/sekretæren i virksomheden, at der var brug for at overføre ca. 60.000 kr. lige med det samme, og om der var så mange penge på kontoen?

Det var bare ikke direktøren selv der skrev, og årsagen til, at det blev opdaget var, at e-mailadressen var “mærkelig” og ikke en af de 2-3 stykker, som direktøren normalt bruger.

Vi taler her om en virksomhed med fire medarbejdere, så der er ikke nogen grund til at tro sig sikker, bare fordi man ikke er “stor nok”.

FSR har skrevet en god artiklel om, hvordan CEO-fraud oftest foregår. Den kan du læse her: https://www.fsr.dk/Faglige_informationer/Andre%20forretningsomraader/Informatik%20Risk%20Managment%20og%20interne%20kontroller/Faglige%20notater%20og%20artikler/Pas-paa-CEO-fraud

Så pas på derude – og lav aftaler i virksomheden om godkendelsesprocedurer ved overførsler. I Regnskabsskolen skal der altid være to inde over (og den ene er mig, så det bliver vanskeligt at lave CEO-fraud hos os).

CEO-fraud

Her kan du se et eksempel på CEO-fraud

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar