Splitmoms – find den rigtige momskode

Hvis du har både momsede og ikke-momsede aktiviteter i din virksomhed, får du sandsynligvis brug for at lave andre momskoder i dit bogføringsprogram end dem, der ligger i programmet i forvejen. For i hvert fald e-conomic gælder det dog, at du ikke uden videre kan bruge den momsprocent, det umiddelbart virker logisk at regne sig frem til.

Lad os sige, at den momsede del af din forretning står for halvdelen af din omsætning, og du derfor kun må løfte halvdelen af momsen af, når du køber kuglepenne til kontoret. Så virker det oplagt, når du opretter din splitmomskode i e-conomic, at skrive 12,5, altså halvdelen af de fulde 25 % moms,  i feltet “Sats i %”. Men det er ikke korrekt.

Vores momsfradrag ikke er nemlig ikke 12,5 % af det samlede beløb, men 12,5 % af den faktiske udgift uden moms. Der skal derfor stå 11,11 i feltet.

For at spare dig for at skulle regne “baglæns-procenter”, kan du her downloade en nem splitmomsberegner. Den har tidligere ligget som funktion, du direkte kunne taste i, her på bloggen, men nu får du den i stedet som Excel-ark: Splitmomsberegner

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar