Brevkasse: Skal jeg have en erhvervskonto til virksomheden?

SpørgsmålKære Anette,

Skal jeg oprette en Erhvervskonto hos min bank el. kan jeg nøjes med en pluskonto til i min portfolio hos banken?

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Dionne

SvarHej Dionne

Hvis du starter en virksomhed, skal virksomheden have en separat bankkonto. Men det behøver ikke at være en særlig erhvervskonto – en hvilken som helst konto er ok. Banken skal dog indberette kontoen som Nemkonto til det offentlige, men det er der også nogle banker, som gerne vil gøre – også selvom det er en allerede eksisterende konto, som bare bliver “udnævnt” til firmaets konto. Vi taler her om personligt ejede virksomheder.

Hvis der er tale om et selskab, f.eks. ApS eller IVS, går det ikke med en af dine egne konti, fordi selskabet har sin egen juridiske identitet og derfor ikke kan dele bankkonto med ejeren.

De bedste hilsner
Anette

, , ,

2 kommentarer til Brevkasse: Skal jeg have en erhvervskonto til virksomheden?

 1. Mathilde 7. juni 2018 at 10:20 #

  Kære Anette.
  Jeg troede lige, at dette var løsningen på mine problemer, men så snakkede jeg med en bankrådgiver, som siger, at man lovgivningsmæssigt kun må have én konto der er tilknyttet NemKonto.
  Jeg kan ikke have en seperat konto som kun er til mit firma, da jeg også modtager løn andensteds fra, som jo så ville blive nødt til at blive overført til samme konto, som jeg har reserveret til mit firma. Er der en løsning? Et smuthul?

  På forhånd tak!

  Vh Mathilde

 2. Anette Sand 6. juli 2018 at 20:14 #

  Hej Mathilde

  Det lyder mærkeligt – måske har du og din bankrådgiver talt forbi hinanden. For langt de fleste selvstændige har to NemKonti – en til privaten og en til firmaet. Men hvis der er tale om en enkeltmandsvirksomhed er der ikke noget ulovligt ved, at den samme NemKonto bliver brugt til begge formål.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.