Pas på med store kontantbetalinger

I Hvidvaskningslovens § 2 står der: “Erhvervsdrivende, som ikke er omfattet af § 1, stk. 1, må ikke modtage kontantbetalinger på 50.000 kr. eller derover, hvad enten betalingen sker på én gang eller som flere betalinger, der ser ud til at være indbyrdes forbundet.”

Desuden siger SKAT at din virksomhed skal betale regninger på 10.000 kr. og derover digitalt.

Du skal altså passe på med at modtage eller betale for store beløb kontant. Og det hjælper ikke at dele betalingen op i rater – det er, som du kan se i lovteksten, nok at betalingerne er forbundet med hinanden.

Kontantbetalinger = sedler og mønter (engang gjaldt det også checks, men dem bruger man jo ikke længere).

Modtager du som sælger en kontantbetaling på over 50.000 kr., så får du en bøde på 25 % af det beløb, der ligger over de 50.000 kr. – dog mindst 10.000 kr. Det er altså meget dyrt for dig ikke at overholdet reglerne.

Køber du kontant, har det også dyre konsekvenser, og her er grænsen for, hvad du må betale kontant, altså 10.000 kr. (og det er inkl. moms). Konsekvensen er, at du ikke kan få fradrag for købet. Opgiver sælger tilmed ikke momsen, hæfter din virksomhed solidarisk for den. Derfor skal du som køber altid betale fakturaer på over 10.000 kr. inkl. moms digitalt, dvs. med betalingskort eller via (net)bank.

Kommer du alligevel til at betale kontant, kan du redde den ved at sende besked til SKAT om, at du har gjort det. Her skal du som minimum oplyse:

  1. Betalt beløb
  2. Betalingsdato
  3. Sælgers CVR-nummer
  4. Sælgers navn
  5. Nummer på faktura fra sælger
  6. Dato på faktura fra sælger

Læs mere på SKATs hjemmeside her: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2242216

2 Replies to “Pas på med store kontantbetalinger”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.