Nyt arbejdsgiverbidrag under Samlet Betaling: AFU

Alle virksomheder, der betaler ATP-bidrag, skal fremover betale til AFU – Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede. AFU skal sikre udstationerede lønmodtageres løn, når de arbejder i
Danmark. Dvs. hvis en udenlandsk arbejdsgiver ikke har udbetalt løn til en udstationeret lønmodtager, kan AFU under visse betingelser dække lønnen.

Bidraget opkræves via Samlet Betaling – første gang i december.

Det fungerer rigtig effektivt med ATPs samlede betaling, fordi der bare kan lægges bidrag på bidrag, uden at det egentlig er til yderligere besvær. Men omkostningen – skatten – kommer vi jo ikke uden om, at disse sociale bidrag er. Og når det foregår på denne måde gennem samlet betaling, så bliver den ligesom listet ind, der er ingen snak om det – det sker bare.

I virkeligheden kunne ATP lige så godt tage hele skridtet: Siden alt bliver beregnet på baggrund af ATP-betalingerne, kunne man med fordel opkræve det sammen med ATP-bidragene. Så ville vi også kunne få alle – og ikke bare udvalgte – lønsystemer til at stå for den automatiske overførsel.

Med det nye bidrag omfatter “Samlet betaling”:

 • Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB)
 • Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES)
 • Barsel.dk
 • Finansieringsbidrag
 • Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede (AFU)

Mange bække små …

2 Replies to “Nyt arbejdsgiverbidrag under Samlet Betaling: AFU”

 1. Hej Anette

  Vi betaler “samlet betaling” den 20.1.17 men bidraget vedrører 3. kv. 2016. Skal det bogføres på kt. 2222 i e-conomic i debet og bankkontoen i kredit med en dato i 2016?

  vh

  Annette

 2. Hej Annette

  Tjek, om I har hensat beløbet som skyldig i 2016. For i så fald skal det udlignes. Ellers ville jeg bare bogføre det i driften, som du foreslår, og så på den faktiske betalingsdato, selvom det faktisk vedrører et tidligere regnskabsår.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.