Fejl i momsafregningen – ret dem let

I modsætning til, hvad jeg har skrevet tidligere, bruger vi ikke længere en blanket, når der skal rettes fejl i momsafregningen.

Både i løbet af året, men måske især i forbindelse med årsafslutningen kan det vise sig, at det, som vi har indberettet til SKAT omkring momsen, ikke er helt akkurat. Eller revisor kan komme med nogle “ændringsforslag” (=ordrer), som vi skal udføre.

Det sker let inde på virksomhedens side på skat.dk – TastSelv.

Du finder de tidligere indberetninger og vælger til højre i billedet, hvilken du vil rette.
retmomsfejlHerefter kommer du frem til et virkelig hensigtsmæssigt indberetningsbillede, hvor du både kan se, hvad der tidligere er indberettet for perioden, og hvordan den samlede moms vil se ud efter dine ændringer. Du godkender nede i bunden.

Øverst i skærmbilledet er der plads til at skrive en – ikke alt for lang – forklaring.

bemærkningsfeltDet synes jeg, du skal gøre. Især hvis det er meget store beløb, du skal have retur fra SKAT, kan det svare sig forlods at forklare, hvad det handler om. Det gør det lettere for SKAT, hvis de overvejer, om virksomheden skal udtages til kontrol.

Gennemgående er SKATs hjemmeside blevet meget bedre i løbet af de seneste par år. Skattekontoen fungerer rigtig godt, og det gør denne mulighed for at korrigere i momsafregningerne også.

Vil du vide mere om moms? Regnskabsskolen har udgivet en bog om moms og momsfradrag, som du kan købe som trykt bog eller pdf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.