Tastatur (og andet IT-tilbehør hjemme)

20150106_163956Det er tid til tastatur-rensning. Med effektivt “modellervoks”, som alting klistrer til. Jeg har lige fået fat i en ny bøtte, og sikke fint det bliver.

Siden Regnskabsskolen betaler min PC hjemme (og jeg bliver beskattet behørigt), kan vi selvfølgelig også trække tastatur-rens fra. Og en ny mus, hvis det skulle blive nødvendigt. Og alt muligt andet sædvanligt udstyr. Med tryk på sædvanligt.

Så er det jo op til SKAT og de selvstændigt erhvervsdrivende at blive enige om, hvad der er sædvanligt udstyr til en PC ved hjemmearbejdspladsen. SKAT har allerede bekendtgjort, at 42″ skærme ikke er sædvanligt udstyr. Det kan en 24″ skærm (op til 27″) derimod godt være, hvis det er hensigtsmæssigt af hensyn til arbejdets udførelse. Super lækre højttalere: Nej. Ikke med mindre du arbejder med lyd.

Ingen omkostninger er fradragsberettiget, hvis ikke de medgår til at “erhverve, sikre og vedligeholde indkomsten” i virksomheden. Grunden til, at SKAT ind imellem melder ud med direkte angivelser er, at der er enkelte, som prøver at forsyne sig selv og måske også børnene med firmabetalt IT-gadgets og udstyr, og det er jo ikke meningen. De fornuftige fradragsregler, vi har, bliver bedst beskyttet ved, at alle opfører sig ordentligt.

Det der med grænsen for, hvad man må og ikke må – og hvordan den fortolkes, er også et af de emner, jeg kommer lidt ind på, når jeg skal holde oplæg på dette kursus, hvor der allerede er en del tilmeldte – det bliver super godt :). Jeg har den store case, jeg skal fremlægge, men der skal foregå en hel del anonymisering, inden den er klar. Men det er rigtig sjovt arbejde at lave det oplæg.

One Reply to “Tastatur (og andet IT-tilbehør hjemme)”

  1. Sådan en snotklar der er såmænd ganske praktisk at have liggende. Hvis du har samme dårlige vane med at spise som mig, kan det anbefales at anskaffe sig en dertil indrettet lille plastikdims, til at tage knapperne af og rense derunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.