Periodisering (skattemæssigt) – skat.dk

Nr. 1 (eller 2) på min liste over dejlige ting fra SKATs hjemmeside er denne afgørelse: http://skat.dk/SKAT.aspx?oID=170009&chk=210252.

Det er nemlig den, som har dannet grundlag for den sympatiske beslutning om, at vi ikke behøver (men gerne må) periodisere omkostninger, hvis der er betalt op til 12 måneder forud. Er der betalt mere end 12 måneder forud fra “lige nu”, gælder reglen ikke. Det vil sige, at hvis vi betaler et avisabonnement i november måned, som dækker perioden fra november år 1 til april år 2, er det frivilligt at periodisere.

Det er selvfølgelig skattemæssige regler. I selskabernes årsrapporter er der andre forhold, hvoraf de to, at regnskabet skal være retvisende og at revisoren muligvis har sin helt egen bagatelgrænse er de vigtigste.

Men bogfører du for en personligt ejet virksomhed, som ikke skal lave en årsrapport men “bare” et korrekt skattemæssigt resultat, giver 12 måneders reglen nogle muligheder for at tage hensyn til de faktiske forhold i virksomheden og hos ejeren.

(Hvis du vil vide mere om den slags, så holder jeg et kursus i årsafslutning og selvangivelse for selvstændigt erhvervsdrivende: http://regnskabsskolen.dk/butik/aftenkurser/aarsregnskab-og-selvangivelse/ – det er et kort og effektivt aftenkursus.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.