Om at skifte bogholder

At skifte bogholder kan være besværligt. Og der kan være en periode, hvor tingene er “mellem to stole”, og som ejer af en virksomhed kan man derfor være urolig for, om alt er OK. Det kan også være dyrt.

At skifte bogholder samtidig med at man skifter revisor er risikabelt: Hvis du både har en bogholder og en revisor, så skal der gode grunde til, hvis du skifter begge på samme tid. Det vil være lettere og måske også billigere for dig at gøre det forskudt. Men det kan selvfølgelig lade sig gøre – så skal du bare selv være ekstra opmærksom på, om regnskabsarbejdet kører, som det skal i en periode – eller have en virkelig god aftale med enten bogholderen eller revisoren. For uanset hvor mange eksperter og konsulenter, du har ind over regnskabet, er det altid ejeren/direktøren, som er endelig ansvarlig for, at regnskabet er korrekt.

En af de mest læste sider på Regnskabsskolens hjemmeside er netop den, som handler om at skifte bogholder, så den linker jeg lige til her. Her står bl.a. noget om den overleveringsplan, som skal ske mellem den gamle og den nye bogholder med eller uden ejeren/lederen som mellemmand.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.