Hvordan skal dine tal serveres?

Jeg skrev i går om, at halvårsregnskabet bør give anledning til nogle tanker: Er det gået, som vi ønsker og hvis ikke: Hvad vil vi gøre ved det. Blogindlægget gav en reaktion fra en enkelt kunde, som gerne ville have sine tal serveret på en anden måde end i den sædvanlige resultatopgørelse og balance – eller i e-conomic-sprog: Saldobalance.

Det blev til dette:

Udklip

(Klik på billedet for at se det i en bedre version.)

Det tog ikke så lang tid at lave (og det var godt, for jeg er på vej til et større arrangement, hvor jeg skal holde et oplæg for 2-300 iværksættere). Men viser det, som lige netop var interessant for denne kunde: Hvordan bliver pengene brugt? Hvilke typer omkostninger er steget, hvilke er faldet?

Når jeg så lægger det ud her i anonymiseret form er det, fordi tallene bliver præsenteret på tre forskellige måder:

De sorte tal er de faktiske tal for 1. halvår henholdsvis 2015 og 2014. De blå tal er en procentuel fordeling. Og nederst er der en grafisk visning.

Vi har faktisk lavet en version, hvor der er flere kolonner: 2. halvår 2014 og hele 2013 er også med. Man kan lave lige så mange versioner, som man har brug for, for at se de væsentlige økonomiske tendenser i virksomheden. Men her har jeg kun to med – så du kan overveje: Hvordan vil du helst have dine tal præsenteret? Hvad giver mest indsigt? Procenter, de faktiske tal eller grafisk fremstilling.

Du kan få et par timers individuel undervisning i Regnskabsskolen i, hvordan du laver sådanne ting, hvis du bogfører selv men ikke har så meget styr på det med at få det over i regneark. Ring til os på 33330102 eller skriv til post@regnskabsskolen.dk, hvis du er interesseret. (Professionelle bogholdere kan jo deltage i vores controllerkursus, men det er nok lidt for omfattende for dem, som bare bogfører for en lille iværksættervirksomhed et par timer om måneden.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.