Fartbøde i firmabilen? Nu betaler chefen

Chefen skal betale fartbødenTidligere var det sådan, at hvis en fotovogn havde fanget et billede af en bil, der kørte for stærkt, men man ikke kunne se på billedet, hvem føreren var, så blev bøden ikke sendt til ejeren af bilen. Det var jo føreren, der skulle betale. Det er lavet om. Nu er det ejeren af bilen, der har ansvaret for at finde føreren – eller selv betale bøden.

Det betyder, at virksomheder fremover kan komme til at betale fartbøder for medarbejdere, der overskrider hastighedsbegrænsningerne. Det gælder for hastighedsforseelser på op til 30%. Køres der mere end 30% for stærkt, er det stadig kun føreren af bilen, der kan hæfte for bøden.

Arbejdsgiveren kan dog slippe for at betale bøden, hvis medarbejderen erkender, at det var ham eller hende, der sad bag rettet. Men det er altså arbejdsgiverens ansvar at finde ud af, hvem der har kørt bilen.

For virksomhedsejere er det derfor en god ide at få en snak med medarbejderne om firmaets politik, hvad angår kørsel i firmaets biler. Få det evt. skrevet ind i ansættelseskontrakten, så det er tydeligt, hvad konsekvensen er, hvis firmaets politik overskrides.

3 Replies to “Fartbøde i firmabilen? Nu betaler chefen”

 1. Jeg kan måske tilføje: Udgiften til bøder er stadig ikke fradragsberettigede. Betaler virksomheden en bøde for medarbejderen, skal han/hun beskattes af værdien.

 2. Hej Anette.
  Vil det derfor ej heller være muligt at bede arbejdspladsen om at trække fartbøden fra ens løn? Jeg har nemlig lige fået en fartbøde mens jeg kørte med elever i arbejdspladsens bil. Da jeg synes det er arbejdsrelateret, finder jeg det rimeligt, at jeg trækkes i løn for bødes pålydende og ikke af min netto-løn.

  Jeg vil blive glad hvis jeg kan få svar idag eller imorgen, da jeg rejser til Uganda i morgen.

  Mvh, Lars

 3. Hej Lars
  Nej – det har også været prøvet. Jeg går ud fra, at du mener i bruttolønnen, så man i det mindste undgår at betale skat af pengene, inden de skal bruges til at betale bøde med. Desværre – der er ingen vej uden om.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.