Er du arbejdsgiver – obs vedr. feriereglerne

rejseMåske synes du, det er lidt for tidligt at tænke på sommerferie. Men hvis du er arbejdsgiver, er det faktisk på høje tid!

Ifølge ferieloven har de ansatte nemlig krav på, at hovedferien (3 ugers sommerferie) skal varsles tre måneder i forvejen, og det vil sige inden 1. april, hvis ferien skal afholdes i juli måned.

I Regnskabsskolen plejer vi ikke at holde lukket i sommerferien, men vi har nogle uger, hvor der er ret tyndt bemandet. Derfor sender jeg allerede i denne uge en besked til alle om, at de kan sende ferieønsker ind til mig, og så sidder jeg med et puslespil, som gerne skulle ende med, at alle kan få ferie, på det tidspunkt de ønsker sig – inden for de rammer, som vores kurser, momsafregningen mv. giver. Enkelte gange er der lidt forhandlinger og tilpasninger, men det plejer altså at gå op.

Grunden til, at jeg så alligevel skal have ønskerne ind nu er, at hvis puslespillet ikke skulle løse sig selv, og jeg derfor skal til at beslutte, hvornår de forskellige skal holde ferie, skal varslet gives “lige om lidt”. Det hele står i ferieloven:

 § 15. Arbejdsgiveren fastsætter efter forhandling med lønmodtageren, hvornår ferien skal holdes. Arbejdsgiveren skal under hensyntagen til virksomhedens drift så vidt muligt imødekomme lønmodtagerens ønske om, hvornår ferien skal holdes, herunder lønmodtagerens ønske om, at hovedferien holdes i lønmodtagerens barns skolesommerferie.

Stk. 2. Arbejdsgiveren skal så tidligt som muligt meddele lønmodtageren, hvornår ferien skal holdes. Arbejdsgiveren skal give meddelelsen senest 3 måneder før hovedferien begynder, og senest 1 måned før ferien begynder for øvrige feriedage, medmindre særlige omstændigheder hindrer dette.

Så: Restferien skal varsles med en måned – har du styr på den? Og sommerferien kan du lige så godt sende folk hjem at tænke over med det samme.


Få styr på lønnen – køb Løn og lønbogføring for begyndere – med overgangsordningen til den nye ferielov:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.