I virkeligheden var hele formålet med Regnskabsskolen, dengang jeg lavede omdannelsen fra Inloco Regnskab til Regnskabsskolen ApS, at udbyde “Diplomkursus for bogholdere“. Vi flyttede lokaler 1. januar 2008 og straks derefter gik jeg i gang med at producere materiale og sælge det første kursus, som startede i august 2008. Dengang var der undervisning en gang ugentligt, nu er det to gange ugentligt – i alt 19 dage. Pointen er, at det er en fordel, hvis man som kursist kan blive færdig inden for et kvartal i stedet for at strække det over ½ år.
Det er ikke den eneste ændring, der er sket: Undervisningsmaterialet bliver løbende revideret og/eller udskiftet med nyere og bedre materiale. Senest har modulet om økonomistyring fået en ordentlig omgang, så både undervisningsform og indhold er blevet mere spændende. Og på materialesiden har vi også alle Regnskabsskolens bøger som (stort set allesammen) indgår på et eller andet tidspunkt i løbet af diplomkurset, så alle kursisterne får også dem med i købet.
Vi har også skåret noget væk: Den del, som handlede om personaleadministration, er skåret ned, så vi fokuserer mere på lønbogføring og lønadministration. Årsagen til det er, at de evalueringer, vi får fra kursisterne og løbende retter ind efter, ret samstemmende sagde, at den del var det mindst relevante, og at man hellere ville have mere konkret bogføring og regnskab.
Men kurset er bygget op præcist, som det altid har været: 5 moduler, hvoraf det sidste er 2 x prøveeksamen og eksamen.
Samlet ser det sådan ud:
Sådan lidt forenklet altså. Men klik på billedet, så kommer du videre til Regnskabsskolens hjemmeside, hvor du kan læse mere om kurset.
Eksamen er vigtig for kursisterne. Men den er også super vigtig for os: Har vi undervist godt nok? Har kursisterne fået viden nok til at bestå? Kan de løse både den praktiske opgave og tjekspørgsmål?
Hele ideen med Diplomkurset er, at vi skal have flere dygtige bogholdere. Derfor er det et krav, at underviserne ikke bare er teoretisk dygtige men også, at de har en solid erfaring fra den virkelige verden (her forstået som “udenfor handelsskolemiljøet”). De fleste kursister arbejder allerede med regnskab/bogholderi eller skal til at gøre det og har nogle helt konkrete spørgsmål og problemstillinger, som kan løses på flere forskellige måder – og den bedste finder man ved at sparre med erfarne bogholdere, som har indblik i mange forskellige brancher. Så den funktion har kurset også.
Hjemmearbejde? For nogle er der meget, for andre er det relativt enkelt. Især i starten, hvor den grundlæggende bogføring skal på plads, er det meget forskelligt, fordi de, som i forvejen har arbejdsopgaver i bogholderiet, kan springe flere af de bogføringstunge opgaver over, mens det netop er den type opgaver, som giver de nye bogholdere den fornødne rutine i at bruge e-conomic.
Vi har åbent for tilmeldinger til holdet, som starter i august. Skal du med? Så tilmeld dig. Er du i tvivl? Ring til Regnskabsskolen på tlf. 3333 0161 og tal med Mathias.
Hej Anette
hvilken virksomsheds type kan man trække de udgifter fra regnskabet? Enkeltmands eller IVS,APS
Mvh
Hej Serkan
Det kan man i alle virksomhedstyper: Fradragsreglerne er egentlig ens, men den administrative behandling er forskellig. Enkeltmandsvirksomhed er det mest enkle (og billigste) at administrere.
Dbh.
Anette