Brevkasse: Må medarbejderen låne firmaets hvidpladebil?

SpørgsmålVi har en firmabil, som kun bruges i virksomheden. Den er på hvide plader.

Nu har en af medarbejderne spurgt, om han kan låne den hen over en lang weekend (til afhentning af noget, han har købt privat i Sverige). Jeg mener, at det er blevet tilladt. Er det rigtigt – og hvem skal I så fald betale for benzin mv.? Kan jeg sige, at medarbejderen både skal betale til SKAT og benzinudgifter?

SvarDet, du tænker på, er “dagsbeviser”, hvor man kan købe sig retten til at benytte en varevogn op til 20 dage årligt. Læs mere om det her: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2085788.

Men i dit tilfælde, hvor der er tale om en bil på hvide plader, kan I ikke løse problemet ved at bruge dagsbeviser. Hverken med eller uden betaling af brændstof.

Når en hvidpladebil stilles til rådighed for medarbejderen, er der tale om fri bil. Medarbejderen skal derfor beskattes efter de helt almindelige regler, og beskatningen regnes i hele måneder. Hvis medarbejderen låner bilen i en weekend, skal han altså beskattes for hele måneden. Beskatningen udgør 25% af bilens værdi indtil 300.000 kr. og 20% af værdien herudover. Dog skal der ske beskatning af mindst 160.000 kr. Det vil sige, at selvom bilen måske ikke er så meget værd og medarbejderen kun bruger den til en kort tur til/fra Sverige, skal han beskattes af mindst 3.333 kr. Jeg vil tro, han kan leje bilen billigere et andet sted.

Dbh.
Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.