Brevkasse: Må jeg bruge firmaindkøbt udstyr privat?

SpørgsmålHej!

Jeg er snart færdiguddannet som træklatreinstruktør.
Den forhandler hvor jeg har i sinde at handle, skal bruge et cvr-nr. for at jeg kan købe gennem ham.

Kan jeg bare oprette et cvr-nr og derefter købe udstyr gennem ham uden konsekvenser og benytte udstyret privat, eller må det så kun benyttes hvis jeg arrangerer events?

Vh Lasse

SvarHej Lasse

Hvis man har en virksomhed med cvr-nummer, er der ikke noget problem i at købe ind i firmaets navn og “videresælge” (eller udtage) til sig selv til indkøbspris + moms. Virksomheden skal altså ikke tjene penge på det, men man må heller ikke skabe et tab ved at sælge til sig selv billigere end indkøbspris + moms. Så den del er i orden.

Men ligefrem at starte en virksomhed med det formål at købe ind – hvis der ikke er nogen hensigt om at tjene penge i firmaet, er ikke en god idé. Du kan selvfølgelig starte en virksomhed uden momsregistrering, så det kun er det årlige årsregnskab til selvangivelsen, der er tale om – men alligevel: Det virker forkert og der er administration forbundet med det. I dit sted ville jeg nok overveje at finde en bekendt med virksomhed og få dem til at hjælpe dig med det aktuelle indkøb.

Men hvis du overvejer at arrangere events og dermed tjene penge på dine klatrekundskaber, så er det jo noget helt andet…. Så er der ingen problemer. I så fald vil jeg anbefale dig at komme til et af Regnskabsskolens gratis informationsmøder for nye iværksættere eller investere i dette kompendium om iværksætterøkonomi.

Dbh.
Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.