Hvor stiller jeg spørgsmål til din blog henne? Her?
I givet fald:
Jeg kører ikke meget i forbindelse med firmaet, og bruger derfor privatbilen. Så skal der laves kørselsbog, javel. Tak for pdf-arket, det har jeg hermed indviet.
Mine spørgsmål går så på:
- Er det nok at jeg selv angiver hvor mange af de brugte kilometer (differencen mellem tællerens start og slut) der er private, og hvor mange, der er erhverv? Skal jeg ikke notere mellem-tallene på tælleren nogen steder?
- Er det vigtigt ift. regnskabet at der er en faktura, der passer med tallet? Jeg har én, hvor jeg har sat km ud fra et skøn, og det viste sig så at blive en smule mere i virkeligheden”¦?
- I februar skal jeg til Sjælland (bor tæt på Aalborg) i forbindelse med både forretning og privat besøg. Da jeg jo skulle derover uanset hvad, kan jeg så trække bilens kilometer (og færgen) fra, og skrive afstanden fra hjem til erhvervsmødestedet t/r på som erhvervskilometer? Vi får måske kørt mere og bor et andet sted, så der vil også være privatkilometer”¦? Bopælen bliver omkring Hvalsø, og erhvervsmødestedet omkring Køge (længere væk)”¦
På forhånd tak for hjælpen.
Med Venlig Hilsen
Ilse
Du fandt ud af at kontakte mig, men til andre, der leder efter brevkassen, findes kontaktsiden her: Iværksætterbrevkasse
Det er tilstrækkeligt at føre en kørebog, og de kilometer, som ikke bliver registreret, vil blive anset for at være private. Det er derfor vigtigst at få skrevet kørslen ned, når der er tale om erhvervsmæssig kørsel. Som regel er “mellemtælling” ikke nødvendig, når du aflæser kilometertælleren for hele turen.
Det er ikke afgørende, at der er en faktura, som matcher kørslen: Mange gange har man jo flere ærinder for firmaet, samtidig med, at man er ude hos en kunde.
Det sidste spørgsmål er lidt mere tvivlsomt: Man får fradrag for den kørsel som er sket af hensyn til firmaets interesser. Er du hovedsageligt på Sjælland for at deltage i et erhvervsmøde og samtidig laver et privat ærinde, kan du trække de faktiske kilometer fra. Men er du især på Sjælland af private årsager, er det kun den ekstra kørsel, erhvervsmødet kræver, der er fradragsberettiget.
Dbh.
Anette