Brevkasse: Hvordan beskattes man af fri telefon i sit IVS, når man også har haft lønarbejde?

SpørgsmålHej Anette,

Jeg har fået et spørgsmål vedr. beskatning af fri telefon fra en kunde. Hun har et IVS, som hun har tegnet alene og har samtidig haft 7 måneders ansættelse som almindelig lønmedarbejder i 2015. Hun er blevet beskattet af fri telefon via sin lønseddel i de 7 måneder og hendes spørgsmål – og mit – er nu: hvordan skal hun beskattes af fri telefon i sit IVS, når vi når til årsafslutningen (hun har ikke fået udbetalt løn fra sit IVS)? Skal hun sættes i skat af 5/12 af 2600,- eller hvordan?

Håber du kan hjælpe mig her :-)

Venligst
Pernille

SvarHej Pernille

I alt skal hun betale skat af 2.600 kr., hvis hun har fri telefon hele året. Derfor er det korrekt, at hun skal beskattes af 5/12 af beløbet i IVS-et. Det kan praktisk gøres ved en enkelt “lønkørsel”, hvis I opretter et lønsystem eller ved at I i slutningen af året går ind på eIndkomst og indberetter det der.

Dbh.
Anette

2 Replies to “Brevkasse: Hvordan beskattes man af fri telefon i sit IVS, når man også har haft lønarbejde?”

  1. Jeg er ikke overraskende enig, men lidt sjovt er, at jeg faktisk spurgte skat, om hvordan jeg skulle gøre med ejer i selskab (ApS/IVS) og svaret var, at man bør angive det hver måned det gælder med 2616,66 kr = 2600 delt med 12) i felterne 200, 13 og 20 i e-indkomst. Man måtte faktisk ikke vente til årsslut eller til fratræden, men jeg holder med i, at det er ret tosset.

    Den gode sag er dog, at hvis man EN gang indberetter, f.eks her for august i helt aml, E-indkomst gratis hos skat – så kan man sætte kryds i husk medarbejder, og så vil den helt enkelt hver gang man lige taster det CPR, selv fylde felter korrekt for sept osv og man skal kun godkende.

    Skat begrundelse for månedtlig indberetning som standard var, at så var det altid på plads ved en kontror, men som sagt holder jeg med i, at det umuligt kan være en fleljl at gøre det til slut. Jeg opdagede det, ved at jeg fra start i januar indberettede fri tlf for alle 12 mdr – og den godkender e-indkomst helt enkelt ikke som mulighed.

    Man man vel også, for andre tilføje, at hvis man har IVS i en periode samtidigt med fri telefon fra en ansættelse, så skal der ikke indberettes dobbelt , da man kun skal betale for EN fri telefon, som så er betalt af ansættelsen.

    Venlig hilsen John Hannover

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.