Brevkasse: Hvad kan jeg trække fra som fitnessinstruktør, og skal jeg have CVR-nr.?

SpørgsmålHej Anette

Jeg er fitness instruktør og skal afregne mine timer. Omsætning under kr. 50.000, årligt. Spørgsmål:

Skal jeg registreres i CVR?
Kan jeg fratrække udstyr (tøj og cykel)?
Kan jeg fratrække træningslejr/kursus?

Det var et lille Kinderæg med 3 spørgsmål?

Mvh
Peter

PS. God brevkasse

SvarHej Peter

Du behøver ikke at have et CVR-nummer, men du kan få det, hvis du vil. Også selvom du ikke bliver momsregistreret, fordi din omsætning er under 50.000 kr.

Med hensyn til de udgifter, du nævner, er jeg desværre nødt til at vide noget mere, for at kunne sige det præcist. Men sådan overordnet set, går overvejelserne vedr. tøj og cykel på dels om du også bruger det privat (hvilket taler for intet fradrag eller evt. delvist fradrag), dels om udgifterne virker proportionelt fornuftige i forhold til din virksomheds omsætning. Med hensyn til træningslejr/kursus er overvejelserne nogenlunde de samme, herunder: Er den viden, du opnår betydningsfuld for, om du kan blive ved med at sælge din ydelse, eller er det også i høj grad for din egen udviklings skyld.

Hvis du har mulighed for det, så kom til et af mine gratis informationsmøder i Regnskabsskolen: http://regnskabsskolen.dk/kursusoversigt/korte/informationsmoder/ – hvor vi netop kan vende den slags spørgsmål helt konkret.

Vil du vide mere om fradrag i øvrigt – og om de overvejelser, vi hver især må gøre os, når vi tænker i skattemæssige fradrag, så kik på Fradragsbogen: http://regnskabsskolen.dk/butik/boger/bogen-om-fradrag/

Dbh.
Anette

2 Replies to “Brevkasse: Hvad kan jeg trække fra som fitnessinstruktør, og skal jeg have CVR-nr.?”

 1. Hej Anette,

  Jeg er personlig træner og er så småt begyndt at få kunder i biksen. Jeg regner nu ikke med, at overstige de 50.000 kroner.

  Hvad vil du anbefale mig? Bør jeg momsregistrere mig eller?

  Hilsen Mikkel.

 2. Hej Mikkel

  Om du skal momsregistreres eller ej, kommer an på, om du i forbindelse med virksomhedens start har så mange udgifter, at det kan svare sig: Hvis du har mange udgifter, er det et stort momsfradrag, du går glip af ved ikke at blive momsregistreret. Men også hvordan du regner med at drive virksomheden fremover: Hvis du regner med at kunne holde dig under 50.000 kr. lang tid fremover, er momsafregningen jo en byrde på to måder: Dels administrativt og dels økonomisk, fordi du skal afregne momsen af alle dine indtægter.

  Uden at kende de helt præcise forhold er det min fornemmelse, at det bedst kan svare sig for dig ikke at blive momsregistreret.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.