Brevkasse: Hvad gør jeg med uventet bonus i SummaSummarum?

SpørgsmålJeg har en enkeltmandsvirksomhed og udfører opgaver på timebasis.

Sommetider, når jeg får større opgaver ind, laver jeg leverandør-underleverandøraftaler med kolleger, som så fakturerer mig for de timer, de har taget, og jeg betaler dem den timeløn, jeg selv får, minus et mindre beløb for administration, hvilket er fint for alle (andre gange er jeg på samme måde underleverandør for dem).

Nu har jeg en opgave, hvor kunden uventet betaler mig en lille bonus, jeg gerne vil dele med mine kollege, et beløb, som varierer lidt fra dag til dag. Jeg kan derfor ikke bare sætte timeprisen op, men har tænkt mig at give dem en månedlig “bonus”, afhængigt af antal timer, de har taget.

Mit spørgsmål er nu: Hvordan gør jeg det i Summasummarum? Kan jeg oprette en form for købsfaktura og sende dem, eller skal jeg give dem beløbet og bede dem sende mig en ekstra faktura?

Mvh Sofie

SvarHej Sofie

Den mest korrekte måde at gøre det på er, at du laver en kreditnota til din underleverandør pr. måned. En kreditnota bruges ikke kun, når man skal kreditere et beløb, som allerede er faktureret, men også netop til den slags opgørelser, hvor det er køberen (altså dig), der kan/skal lave beregningen.

Dbh.
Anette

2 Replies to “Brevkasse: Hvad gør jeg med uventet bonus i SummaSummarum?”

 1. Her er jeg så for en gangs skyld ikke helt enig. Kreditnota må man mig bekendt idag ikke bruge uden de er modregning af konkret faktura. Husker ikke hvornår ændringen kom, men mener bestemt det er sådan

  Det man gør i denne situation er at udstede et afregningsbilag – som fungerer som “kreditnota” men altså slet ikke er det
  Jeg har gennemgået afregningsbilag her: http://johnhannover.blogspot.dk/2013/11/faktura-krav-til-faktura.html

  Du må meget gerne rette mig Anette hvis du mener man stadigt må bruge kreditnota som en modsat faktura, uden den krediterer en tidligere faktura – men det mener jeg altså ikke
  venligst John H

 2. Afregningsbilag kræver at der er indgået en gensidsig aftale mellem køber og sælger om dette – og herunder at rigtigheden af indholdet bekræftes af begge parter. Det kan være svært i det tilfælde, hvor den omtalte bonus, ikke udspringer af noget aftalt men spontant.

  Jeg ville også vælge løsningen med kreditnota, som være den mest simple og mest rigtige af de to løsninger.

  /Henrik Koudahl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.