Bogføring af værktøj og redskaber

toolsDagens besøgende havde spørgsmål til kontoplanen, som han ikke syntes, passede til virksomhedens aktiviteter. For eksempel var det umuligt at finde ud af, hvad det koster virksomheden pr. medarbejder pr. år i værktøj og redskaber.

I virkeligheden passer Dineros, e-conomics, SummaSummarums, Saldis og alle de andre økonomisystemers standardkontoplaner udmærket til de fleste virksomheder. Problemet er nærmere sproget. Men de er ikke specifikke nok – jeg tror, jeg må til at i gang med at lave nogle standardkontoplaner til forskellige faggrupper….  Heldigvis er der vide rammer for kontoplanens opbygning, så man kan lave præcis den kontoplan, som giver mest mening for virksomhedens ejer eller leder.

I dag var det især redskaber og værktøj, som var emnet: Hvordan bogfører vi en boremaskine til 3.000 kr.? Og hvad med alt “håndværktøjet”? En skruetrækker kan jo godt holde i nogle år, men den kan også forsvinde i løbet af ingen tid, hvis den bliver glemt hos en kunde.

Vi endte med at lave to konti: En til “småværktøj”, som vi lagde sammen med vareforbruget, simpelthen fordi det var det mest logiske for ejeren, som selv bogfører bilagene. Og en anden til de lidt større anskaffelser, som vi lagde nederst i resultatopgørelsen sammen med afskrivningerne, og lige neden under “straksafskrivning af småaktiver”.

Du kan også få din kontoplan tilpasset, så den passer præcist til din virksomhed. Tilpasningen kan sikre, at arbejdet glider lettest muligt samtidig med, at du får de tal ud fra bogføringen, som du skal bruge for at styre økonomien. Hvis du skal have hjælp til det, kan du købe en time eller to af Regnskabsskolens populære individuelle undervisning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.