ATP for selvstændige

Har du styr på din pension? Der er mange selvstændige, som ikke har nogen pensionsordning – måske fordi de (vi) satser pengene på noget aktivt og som man selv har indflydelse på – altså virksomheden i stedet.

Jeg plejer at foreslå selvstændigt erhvervsdrivende at lave en ratepension eller noget tilsvarende, hvor der indbetales et lillebitte beløb månedligt, sådan at ordningen er klar, hvis det skulle vise sig, at der er penge til at indbetale mere i slutningen af året. Hvis indtjeningen i virksomheden er gået godt, og man måske ligger lige i underkanten vedr. B-skatten, så kan det være en fordel at få indbetalt et beløb til ratepensionen, fordi det så ikke ryger til beskatning.

Men herudover har selvstændige mulighed for at tilmelde sig ATP. Det er jo en ordning, som alle lønmodtagere har, og ATP fungerer som et supplement til folkepensionen. Det er billigt at være med og er en god mulighed for alle, som i forvejen har indbetalt til ATP f.eks. gennem et job, i mindst tre år.

Blankethejs, regler osv. finder du her.

Hvis du overvejer pensionsordninger mv. på grund af skattemæssige forhold, skal du lige se her: Vi har en ny bog på vej i Regnskabsskolen om skat for selvstændige med virksomhedsordningen:

Bogen om skat - med virksomhedsordningen

Den udkommer d. 1. april, men du sparer 15 %, hvis du forudbestiller den. Læs mere her: Bogen om skat – med virksomhedsordningen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.