Jeg er en enkeltmandsvirksomhed, som laver konsulentarbejde i virksomheder rundt omkring i landet. Når jeg fakturerer, skriver jeg ind i mellem også transportomkostninger på – altså efter Statens takster. Når kunden betaler for kørslen på denne måde, mister jeg så retten til fradraget for kørslen selv?
Venlig hilsen
Gitte
Nej, du får stadig fradraget. Først fakturerer du og får pengene ind. Så beregner du kørselsgodtgørelse til dig selv efter statens takster og udbetaler dem.
Dbh.
Anette
Ville bedre ha kunnet li svaret hvis der stod – så beregner du statens takster og i enkeltmandsvirksomhed får du så fradrag for dem ved at trække dem fra dit årsresultat i skatteregulering – frem for at OG udbetaler dem
Resultatet ens, men de bør ikke i enkeltmandsvirksomhed indgå i drift som udgift.
Man må naturligvis udbetale som man vil, fra mellemregning – også præcist det man skal ha i godtgørelse – men igen – i status og ikke i drift – måden man får dem skattemæssigt er ved, at de giver fradrag i skatten blot
Og så forudsættes jo i øvrigt at man kører rundt i egen bil :)
Hej Anette
Tak for svar.
Jeg mente nok, at jeg gjorde det rigtigt.
John jeg forstår Anettes svar på den måde, at jeg “udbetaler” ved at skrive dem under den konto, der i Summa hedder “Udbetalte kilometer”, så de på den måde indgår som fradrag i omsætningen.
De indgår jo også som indtægt under kontoen “Varesalg”.
Dbh. Gitte
Sådan opfatter jeg også Anettes svar, jeg er bare ikke enig i, at i en enkeltmandsvirksomhed lade statens takster indgå som udgift og dermed fradrag i omsætningen. Det skal gives som fradrag i skatten ved at beløbet trækkes fra årets overskud påstår jeg
Ok – hvad er forskellen?
At statens takster i enkeltmandsvirksomhed skal tages som fradrag i indtægten ved skatteregulering, helt som mange andre reguleringer – bespisning osv – med mindre du udbetaler køre penge til en ansat – læs evt denne og klik ind op links til skat og og andet der klart understøtter
http://johnhannover.blogspot.dk/2013/04/krselsgodtgrelse-ogbefordringsfradrag.html
eller vent på at Anette svarer – for hun vil normalt givet være med
Der er ikke forskel i resultat – kun I metode som er klar nok – det er fradrag i indkomst og ikke fradrag i omsætning
kan du ikke li mig eget link så se dette mere officielle http://www.tax.dk/pjecer/koerselsgodtgoerelse_selvstaendige.htm og pt a hvor der står:
Personligt ejet virksomhed
a. Virksomhedsskatteordningen anvendes ikke
Hvis Virksomhedsskatteordningen ikke anvendes, kan der ikke udbetales skattefri kørselsgodtgørelse, men udgifterne til erhvervsmæssig transport vil kunne trækkes fra med standardsatserne for skattefri kørselsgodtgørelse i den personlige indkomst.
Tak for dine uddybende forklaringer og links.
Jeg må indrømme, at jeg bliver forvirret på et højere plan.
Det vil sige, at jeg skal lave mit regnskab færdigt og så overføre overskuddet til selvangivelsen for derefter at trække kilometerfradraget fra – jeg går ud fra, at det stadig er 3,73/km.
I de 7 år jeg har været selvstændig, har jeg altid trukket det fra i regnskabet, så overskuddet bare er blevet det mindre.
Ja det er min klare opfattelse af skatteloven . men vent nu på Anette. Resultatet er det samme, men der er masser af ting man som enkeltmandsvirksomhed skal lave skatteregulering for – bespisning, gaver og meget andet – Jeg synes også det er en dum lov, men den er sådan og skat er ret klare .- man må ikke trække det fra i omsætningen. Det kommer af, at KUN lønmodtagere må få udbetalt skattefri kørsel via regnskabet (og indberetning)