Momsfritagelser, lægelige ydelser

Rigtig mange sundhedsydelser er momsfritagede. Sundhedssektoren er for eksempel læger, tandlæger, psykologer, kiropraktorer, hospitaler ““ altså sundhedspleje. Men kun i det omfang, der er tale om ydelser med det formål at diagnosticere, behandle og helst også helbrede sygdomme eller “sundhedsmæssige anomalier”.

Derfor kan læger godt ind imellem levere momspligtige ydelser. Det kan for eksempel være lægeerklæringer i forbindelse med noget andet end “disanosticering, behandling og helbredelse”. Lægeerklæring til kørekort, for eksempel.

Inden for de kosmetiske behandlinger er nogle ydelser som udgangspunkt momsfritagede (f.eks. Korrektion af bryster, øjenlåg mv.) mens andre er momspligtige, herunder botox-behandlinger, peeling mv.

 SKAT har ind imellem mogle sjove sager ““ også inden for momssystemet. F.eks. Har der været en sag (SKM2012.709.SR) om momfritagelse eller moms vedrørende levering af sæd til fertilitetsbehandling. Skatterådet kom frem til, at hvis der er tale om en kvinde, som ikke er fertil, men kun i det tilfælde, er der tale om momsfritagelse. Senere er der dog kommet et bindende svar som fastslår, at også kvinder, som ikke kan få børn på grund af deres partners dårlige sædkvalitet er omfattet.

Har du modtaget en regning fra en læge, måske i forbindelse med en medarbejders helbred, kan der derfor være moms på regningen eller ej – alt efter årsagen til lægeregningen. Er der tale om noget, som direkte eller inddirekte er med til at helbrede, er det momsfrit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.