Moms på fodboldbilletter?

Ifølge momslovens § 13 er der ikke moms på sportsaktiviteter og arrangementer, hvis arrangementet ikke drives med gevinst for øje. Dog gælder fritagelsen ikke arrangementer, hvor der deltager professionelle sportsudøvere. Det vil sige: Moms på Superliga-billetterne ““ men ikke moms på lokale arrangementer, hvor glade amatører spiller.

Det er dog svært at finde en situation, hvor virksomheden kan afløfte momsen på eventuelle indkøbte fodboldbilletter.

I det hele taget er udtrykket “gevinst for øje” meget centralt, når sportsaktiviteter skal vurderes. Du kan læse mere om det her: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oID=1947076&chk=208869&layout=353121.


Vil du vide mere om moms? Køb bogen Moms og momsfradrag her

2 Replies to “Moms på fodboldbilletter?”

 1. Hej Annette,

  Jeg har et spørgsmål til udtrykket “gevinst for øje”. Jeg har været inde på skats hjemmeside, som du linkede, og der står at “foreninger ikke kan antages at arbejde med gevinst for øje, selvom den systematisk tilstræber at skabe overskud.” Derefter står begrundelsen, at overskuddet kommer medlemmerne til gode. Mit spørgsmål går i midlertidig på, hvorfor en forening ikke er omfattet den samme “momslov”, da der generelt er samme regler for virksomheder og foreninger.

  Mvh. Mikkel

 2. Hej Mikkel

  Foreninger kan godt være omfattet af momspligten. Det kan de være, hvis de er erhvervsdrivende. Men hvis foreningen har et almennyttigt (eller poltisk) formål og de midler, man taler om, er kontingenter, vil de ikke være momspligtige. Hvis du har et konkret spørgsmål vedrørende en konkret forening, er du velkommen tilbage.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.