Hvad skal bogføring koste?

Jeg faldt over denne her tråd på Amino: http://www.amino.dk/forums/t/213593.aspx, hvor nogen tilbyder at bogføre 3000 bilag for 6000 kr. Det er for billigt! Jeg har i hvert fald svært ved at se, hvordan det kan lade sig gøre, at få en fornuftig timepris ud af det, hvis bogholderiet også skal have en fornuftig kvalitet.

Hvad en fornuftig timepris er, er ikke sådan lige at sige, men der er flere parametre, der skal med ind i vurderingen:

  • Hyppigheden (en gang årligt = billigst men så får man heller ikke alle de løbende fordele)
  • Reskontro (altså bruger vi debitor- og kreditorkartotek, eller er det ren finansbogføring)
  • Er der lønninger (1 lønbilag tager længere tid en kvittering for køb af kuglepenne)
  • Er der udenlandske handler (valuta = tidskrævende)
  • Leveres materialet i perfekt stand (dårlig stand = tidskrævende)
  • Hvor megen tid går der med møder (hvis man ikke forstår sit regnskab, har det ingen værdi – derfor er den sidste time, brugt på gennemgangen som regel dårligt sparet)
  • Virksomhedsform? Hvis prisen er inkl. årsrapport, betyder det meget, om det er en personligt ejet virksomhed eller et selskab
  • Kommunikation? Afsættes der tid til at gennemgå materialet sammen og rette eventuelle fejl/misforståelser, eller bogfører bogholderen bare bilagsmaterialet ukritisk

Herudover er det med timepriser lidt af et gråzoneområde, ikke? Jeg mener, hvordan regner man timeprisen ud? Er tre timers bogføring inklusive kaffe- og tissepauser, og hvem betaler, hvis bogholderen laver en fejl og skal rette den bagefter?

Jeg mener, at det mest rimelige må være at bede om et overslag over, hvad det koster pr. måned. Gang tallet med 13 – så har du cirka en årspris. (13 fordi der er 12 måneder og ca. en måneds ekstra arbejde i forbindelse med årsafslutningen.)

I Regnskabsskolens bogholderi laver vi tit aftaler om, hvad det max. kan komme til at koste – og at vi så kontakter den selvstændige, hvis det skulle vise sig, at prisen ikke kan holdes. Det vil sige, at vi kontakter vores kunde INDEN regningen løber løbsk. Herudover er der mange, som vælger at være hos os på  kontoret, mens vi bogfører, i hvert fald den første gang – fordi arbejdet kommer til at forløbe lettere, hvis vi kender hinanden, og eventuelle uhensigtsmæssigheder/manglende bilag mv. kan opklares med det samme, sådan at der er fælles fodslag og dermed laveste tidsforbrug.

Hvis du har brug for hjælp til bogføring, er du meget velkommen til at kontakte Regnskabsskolen på 33330161 eller post@regnskabsskolen.dk – så kan det være, at vi kan drikke en kop kaffe sammen og tale om mulighederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.