Informationsmøde med humor

[Gæsteindlæg]

Jeg deltog i går aftes i Anettes Sands informationsmøde i Regnskabsskolen. Jeg skal kun arbejde i Regnskabsskolen i kort tid, men ville alligevel gerne se Anette ‘in action’. Og det blev et par underholdende timer.

Anette Sand infomøde
Ups, vi beklager billedkvaliteten…

I går var fremmødet pænt, men der var alligevel tid til en ordentlig præsentationsrunde. Her præsenterede Anette først sig selv og Regnskabsskolen og bagefter var der tid til, at alle fremmødte kort fortalte om sig selv og sin virksomhed (eller kommende virksomhed) og hvad deres ønsker var til information denne aften.

Meget forskellige spørgsmål

Jeg tror, at møderne som regel kører efter samme ‘formel’. Anette gennemgår et almindeligt regnskab og dets opbygning og i løbet af gennemgangen indfletter Anette så svarene på de spørgsmål og emner, som deltagerne har stillet.

Jeg kan nævne nogle emner:

  • hobbyvirksomhed eller ‘rigtig’ virksomhed
  • skat og moms, hvis man har egen virksomhed, men samtidig også arbejder som vikar (B-indkomst)
  • bogføring ifm. virksomhedsejendomme
  • generelt om skat og moms som helt ny iværksætter
  • bogføring for lille vs. stor virksomhed
  • bogføring, hvis man er ejer af et ApS.

Og dette var bare noget af det, som vi kom igennem i løbet af aftenen.

Et par hints

Og så var der et par gode hints undervejs.

  • Autolog kan være en godt alternativ, hvis du glemmer at lave kørebog (Autolog = Ecofleet)
  • Det er vigtigt at være bevidst om, hvor meget du forventer at tjene i det kommende år, så husk at lave budget for 2015. På den måde risikerer du ikke, at tingene ‘kører af sporet’.

Bülows lakrids fremmer forståelsen

På et tidspunkt, hvor vi var nået til fradrag af reklamer, omdelte Anette lækker lakrids fra Bülow. Her fik vi så en snak om, hvornår man kan trække lakrids fra i sin virksomhed og hvornår ikke. Jeg lærte her, at lakrids fra Bülows er fradragsberettiget, hvis man tilbyder det til et informationsmøde, hvor alle er indbudt. Hvis altså bare, at mængden er rimelig i forhold til arrangementet.

Et godt informationsmøde

Mit indtryk af informationsmødet var positivt. Anette er en god til at lære fra sig og er indlevende og det blev også lærerigt og underholdende. Og jeg er sikker på, at det var en generel opfattelse. Der var i hvert fald applaus både ved pausen og efterfølgende. Og hvor ofte oplever man egentlig det?

Yvonne Hasselroth

 

Tilmeld dig næste informationsmøde her


Bogen om bogføring for begyndere

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.