Hvad er en gazelle?

[Gæsteindlæg af Anders og Emil, lederpraktikanter]

Når en almindelig person hører ordet gazelle, bliver ens tanker ledt hen på et dyr, der lever på den afrikanske savanne. En gazelle er et hurtigt dyr, og er derfor en passende beskrivelse på en virksomhed, hvor der sker noget. På Børsen kalder man hurtigt-voksende  virksomheder for gazeller. Der er dog nogle helt specifikke krav. som virksomheden skal leve op til, bare for at komme i betragtning som en gazellevirksomhed:

  1. Virksomhedstypen skal være enten være et aktieselskab (A/S) eller et anpartsselskab (ApS).
  2. Virksomheden skal minimum omsætte for 1 million kr. eller have et bruttoresultat på 0,5 millioner kr.
  3. Virksomheden skal, som minimum, have fordoblet sin omsætning over 4 år.

Kravene. som er skrevet ovenover, er de mest overordnede. Der er dog også krav om, at virksomheden skal have offentliggjort fire hele årsregnskaber. Udover dette er der også nogle brancher, der udelades fra undersøgelsen. Her er der tale om brancher som offentligt drevne selskaber, forsikringsselskaber og store dele af den finansielle sektor.

I år er det 20. gang, at prisen bliver uddelt, og prisen vil blive overrakt af Kronprins Frederik. Der er i alt fire prisuddelinger forskellige steder i landet. Kåringerne vil finde sted i Aalborg den 21. oktober, i Århus den 22. oktober, i Middelfart den 28. oktober og i København den 29. oktober.

Der vil i København bl.a. være oplæg af Claus Meyer (gastronomisk serieiværksætter) og Karsten Dybvad (DI’s adm. direktør), som vil tale om at skabe succesfulde virksomheder og derefter lade dem vokse sig store.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.