Har du startet virksomhed i 2013?

Hvis du har startet ny personligt ejet virksomhed (altså ikke IVS, ApS eller A/S) i 2013 og ikke har fået ændret din forskudsregistrering, har du ikke megen fornøjelse af at SKAT åbner for årsopgørelserne/selvangivelserne den 10. marts. For SKAT ved ganske vist godt, at du har startet en virksomhed, da du har fået tildelt et CVR-nummer fra Erhvervsstyrelsen og måske har angivet din første moms, men skattesystemet genkender dig ikke som virksomhedsejer endnu, og derfor har du fået en helt almindelig selvangivelse. Med en restskat eller en tilbagebetaling, som formodentlig ikke er korrekt, fordi der ikke er taget hensyn til virksomheden.

Har man i løbet af indkomståret 2013 startet personlig drevet virksomhed, skal man inden d. 1. maj 2014 meddele SKAT herom, således at man kan overgå til den udvidede selvangivelse(S10)/den udvidede årsopgørelse (S15).

Selvom sidste frist er 1. maj, er der dog ingen grund til at vente så længe. Giv SKAT en uges tid (de bliver nok kimet ned i morgen og hele ugen), og så ryk på sagen.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du klarer det med at udfylde selvangivelsen, så skriv til mig – så sender jeg dig en invitation til et gratis infomøde om sagen og et godt tilbud :).

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.