Fem populære værktøjer, der letter arbejdet i bogholderiet

Her på bloggen har jeg med tiden lagt en del værktøjer, der letter arbejdet i bogholderiet. Som regel er det regneark, der gør det lettere at få overblik eller lave en beregning. Her får du de fem mest populære downloads p.t.

Rejseafregningsskemaet

Hvert år melder SKAT taksterne ud for diæter og kilometerpenge, men ud over at kende satserne, skal du også kunne beregne dem rigtigt. Det går hurtigt hen og bliver lidt besværligt. Det er nok derfor, rejseafregningsskemaet her er den mest downloadede fil på bloggen. Regnearket har beskyttelse på de felter, man ikke må taste i, men der er ingen adgangskode til beskyttelsen, så du kan ændre i arket efter behov.

Hent rejseafregningsskemaet her

Momsafstemningsarket

Året er snart slut, og i forbindelse med årsafslutningen (især) skal du sikre dig, at der er styr på momsen. Ofte vil man finde mindre differencer – og ind imellem nogle ret store, som vi jo helst selv skal finde, før SKAT gør det. I momsafstemningsarket kan du sammenligne det, der er bogført, med det, du har indbetalt, og se om der er en difference, så du evt. skal lave en efterangivelse.

Hent momsafstemningsarket her

Goodwillberegneren

Goodwill hører under de immaterielle anlægsaktiver i regnskabet. Den dækker grundlæggende over den lidt diffuse værdi af “virksomhedens omdømme”. Beregnes den i forbindelse med, at virksomheden skal sælges, er den til forhandling mellem køber og sælger. Beregnes den derimod i forbindelse med en virksomhedsomdannelse, er sagen en anden. Her har SKAT lavet en vejledende goodwillberegning, og det er den du får i arket her.

Hent goodwillberegneren her

Kontoplanen

Et regnskab bør være stillet op på en bestemt måde, som ligner “œalle andres”, og helst i den rækkefølge, der er nævnt i Årsregnskabsloven. Virksomheder er selvfølgelig forskellige, og der er derfor forskel på, præcis hvilke konti man har brug for i regnskabet. Denne standardkontoplan kan du bruge som udgangspunkt når du skal opbygge din egen.

Hent kontoplanen her

Driftsbudgettet

Når du laver et budget for din virksomhed, er det en god ide at tage udgangspunkt i kontoplanen. På den måde bliver den senere budgetopfølgning (har vi nået de mål, vi har sat os?) meget nemmere. Her får du en skabelon til et driftsbudget, du kan udfylde med dine egne tal.

Hent budgetskabelonen her

4 Replies to “Fem populære værktøjer, der letter arbejdet i bogholderiet”

 1. Vill så gerne se dine excel-ark – men dine links virker ikke – hjælp!

  Hilsen
  Helle
  Pinafore regnskab

 2. Hej Anette,

  Der er kommet et ekstra “anettesand.dk” ind i alle links til dokumenterne. Det betyder, at man ikke kan hente dem.

  Og tak for et rigtigt godt foredrag i IDA her til aften! Jeg har haft virksomhed siden 1993, så størstedelen var kendt, men jeg lærte alligevel noget nyt og kedede mig bestemt ikke!

 3. Hej Lars

  Mange tak for de pæne ord – og for at gøre opmærksom på fejlen. Den er rettet nu.

  Dbh
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.