Du skal opkræve moms af betalingsgebyrer

Det er ikke ret længe siden, man kunne læse dette på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside:

Er det lovligt for forretningerne at opkræve moms af gebyret for betalingskort?
Nej. En betaling med betalingskort er en finansiel ydelse og finansielle ydelser er undtaget moms. Da forretningerne ikke opkræves moms af gebyrer, kan de heller ikke opkræve moms af gebyrerne hos kunder, der betaler med betalingskort.”

Den 23. januar 2012 ændrede SKAT imidlertid reglerne, men gik så stille med dørene, at det er kommet bag på rigtig mange forretninger og netbutikker – der nu må betale moms af gebyrerne med tilbagevirkende kraft.

Så lad os lige slå fast: Hvis dine kunder kan betale med betalingskort hos dig, og du vælger at kunderne skal betale de transaktionsgebyrer, du bliver afkrævet af f.eks. Nets, så skal du lægge moms på de gebyrer.

Koster det dig f.eks. 2 kr., at din kunde betaler med Mastercard, skal du altså opkræve 2,50 kr.

Læs SKATs præcisering af reglerne her: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2153530&vId=0 – som mange altså først opdagede, da den meddelelse kom ud i februar i år.

 


Vil du vide mere om moms? Køb bogen Moms og momsfradrag her

3 Replies to “Du skal opkræve moms af betalingsgebyrer”

 1. Men hvis man selv som shop – som vel langt de fleste – “æder gebyret” så er man vel ude over det problem så er omkostningen stadgit = det man selv opkræves af indløser.
  Det er sikkert noget mange misser, HVIS de fører gebyret videre til kunden at det skal være med moms nu (og vel så også bagud noget moms kan opkræve af dem)
  Venlig hilsen John Hannover

 2. Hej :-)

  Har et spørgsmål: skal der moms på medlemskab af Netværksgrupper?

  jeg er netværksleder for et netværk af Lederkvinder hvor et medlemskab pr år koster x kr. – skal der tillægges moms på faktura??

  mvh

  Pia Kokholm

 3. Hej Pia

  Ja. Der kan være undtagelser, hvis det f.eks. er en forening – men hvis det er en privat virksomhed, som driver aktiviteten, så skal der moms på.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.