Brevkasse: Ny virksomhed – hvordan kommer jeg rigtigt fra start?

SpørgsmålKære Anette Sand

Sad og googlede, da jeg stødte på dit svar på en hjemmeside, og må sige, dit svar til den anden person, er grunden til at jeg vover pelsen og skriver til dig her. Sad og havde brug for at være helt sikker i min sag angående at det at betale B-skat blive moms registreret CVR nr. etc. Håber du har tid og lyst at bruge 5 minutter på mig.

Jeg har altid haft en stor drøm, at med tiden blive selvstændig, vil bare så gerne gøre tingene rigtigt fra start mht. det økomoniske/firma, før jeg går i gang.

1) Har jeg forstået det korrekt, at jeg må tjene indtil 50.000 kr. årligt uden at blive moms registreret/få CVR nr., men skal indberettes på selvangivelsensen som B-skat.

2) Må jeg trykke visitkort, hvor jeg skriver mine færdigheder og dele ud, selv om der ikke står CVR nr. på, da jeg endnu ikke er moms registreret, da det er et lille en-mandsfirma jeg ( jeg har stadig mit “rigtige” arbejde, som jeg beholder til jeg kan leve af det andet jeg brænder for)

3) Må jeg oprette en profil på facebook med mine kvalifikationer/firma, (ikke min private profil) selv om jeg endnu ikke har haft en en betalende kunde, og ikke er momsregistreret eller har CVR nr.?

4) Må jeg oprette en hjemmesiden uden CVR nr. eller moms registering på nuværende tidspunkt?

5) Den dag jeg runder de 50.000 kr i indtægt om året, så må jeg moms registrereres og have CVR nr., samt få mig en revisor, der kan gennemgå mine regnskaber. men når jeg tjener under de 50.000 behøver jeg ikke en revisor, men kan gemme alle kvitteringer/billag i en “bogholdermappe” hvis skat kontakter for mig at se disse? eller er det kun nødvendigt at når jeg har et CVR nr., at skat kan kontakte mig hvis de ønsker?

Da jeg bor på en ø, og der er tale om et lille enmands firma kan der sagtens gå flere år, før jeg bliver stor nok til at leve af det, hvorfor jeg har valgt at beholde mit oprindelig arbejde, for at sikrer brød på ordet. (jeg forventer ikke at få ansatte på sigt, men forblive et enmandsfirma på sigt).

Håber meget at høre fra dig

Kh Maria

SvarHej Maria

1) Ja, det er korrekt. Du skal indberette indtægten som “anden personlig indkomst.

2) Ja, det er der ikke noget i vejen for. I øvrigt skriver de fleste af os ikke CVR på visitkortet alligevel :)

3) Ja, det gør du bare. Man må jo gøre noget, for at få sin første kunde.

4) Ja, det er der heller ikke noget problem i.

5) Du behøver ikke en revisor, hverken nu eller når du tjener over 50.000 kr. Hvis du starter et enkeltmandsfirma, kan du lave regnskabet selv. Regnskabsskolen underviser selvstændige i netop den del.

Det er korrekt, at du altid (både før og efter 50.000-kr.s grænsen er nået) skal gemme alle bilag og kvitteringer i en mappe.

Bemærk at de 50.000 kr. gælder for “12 på hinanden følgende måneder” – ikke et kalenderår.

Held og lykke med det.

Dbh.
Anette

One Reply to “Brevkasse: Ny virksomhed – hvordan kommer jeg rigtigt fra start?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.