Brevkasse: Momsfri undervisning af kommunalt ansatte?

SpørgsmålHej Anette
Jeg har et spørgsmål vedr. moms af undervisning.
Jeg er selvstændig og holder egne kurser, som er momspligtige, Men nu er jeg blevet spurgt af Psykiatrifonden om at undervise på et kursus for børnegruppeledere, som de afholder for kommunalt ansatte ved hjælp af penge fra statens puljemidler. Det er altså ikke med gevinst for øje. Kursisterne får kurset gratis.
Vil du mene, at det falder indenfor reglerne om momsfritagelse?
Jeg vil jo gerne gøre det momsfrit, fordi Psykiatrifonden ikke – ligesom kommunerne får momsen retur fra staten, så det vil blive en ekstra udgift for dem, hvis jeg momser dem.

Tak for i øvrigt mange gode svar, man kan finde her på din side.
Hilsner
Ingelise

SvarHej Ingelise

Jeg kan godt forstå, at du spørger, for det ER virkelig meget svært. Man kan jo sige, at du sælger undervisningen med gevinst for øje, men spørgsmålet er, om vi ikke her kan se dig som en underleverandør til nogen, som sælger momsfri undervisning til en kommunal institution – og så er det momsfritaget. Psykiatrifonden har formentlig prøvet det hele før, så du kan høre, hvordan de plejer at gøre. Alternativet er at ringe til SKAT og fremlægge sagen, men som du lige beskriver den her, ville jeg tro, at det er momsfri undervisning. (Men man kan aldrig være 100% sikker uden at have hele historien.)

Dbh.
Anette

One Reply to “Brevkasse: Momsfri undervisning af kommunalt ansatte?”

  1. Jeg står i den samme situation, og synes at det kan være svært at bedømme om, der skal fritages for moms eller ej. Men i dit tilfælde Ingelise tænker jeg også, at du blot skal spørge Psykiatrifonden. De må jo vide det :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.