Brevkasse: Må jeg give behandlinger hjemme i min lejebolig?

SpørgsmålHej :-)

Jeg vil gerne være selvstændig igen. Mit firma vil komme til at indeholde undervisning og behandlinger. Jeg vil gerne kunne leje mig ind på forskellige klinikker, men også tænke mig at have mulighed for at give behandlinger hjemme.

Mit spørgsmål er : må man give behandlinger i erhvervsøjemed i en lejebolig ? hvis man ikke må dele lejebolig op så noget er til erhverv – må man så give behandlingerne og modtage penge, og selvfølgelig betale moms og skat ?

Det handler ikke for mig om at kunne trække noget af min husleje fra, det er jeg ret ligeglad med. Men ønsker bare fleksibilitet med engang imellem at kunne give behandlinger hjemme.

Venlige hilsner Tina

SvarHej Tina

Fuld forståelse for, at du gerne vil have den fleksibilitet, som det giver også at kunne arbejde hjemmefra. Havde der været tale om et almindeligt “kontorarbejde”, ville svaret formentlig være ja, men når du skal have klienter ind og ud ad døren (og jeg ved ikke, hvad du laver – måske larmer det??), må du hellere spørge din udlejer først, så send dem en mail, inden du går i gang.

Dbh.
Anette

2 Replies to “Brevkasse: Må jeg give behandlinger hjemme i min lejebolig?”

 1. Hej Annette
  Hold da nu op, hvor er det fedt at der findes denne side.

  Jeg vil høre om jeg må starte fodklinik op, når jeg kun har eksamen på det halve af uddannelsen, altså jeg mangler anatomi/patologi?

  Jeg mener at jeg så ikke kan blive momsfritaget, men må jeg have klinik og kunder?

  Og hvis jeg kun vil have en hygge klinik som omsætter for under 50.000 om året, er det så en fordel at være momsfritaget?

 2. Hej Jette

  Fodbehandlinger er jo ikke omfattet af nogen beskyttelse – hvorimod det at være statsautoriseret fodterapeut er. Derfor må du ikke reklamere med at du er fodterapeut – men faktisk kan jeg ikke se noget, som står i vejen for at tilbyde fodbehandlinger, selvom du ikke er færdiguddannet. Der er dog et patientforsikringsspørgsmål, du lige bør overveje.

  Fodbehandlinger af ikke-færdiguddannede er en momspligtig ydelse. Men hvis du har en omsætning på under 50.000 om året, behøver du ikke at blive momsregistreret. Om det er en fordel afhænger bl.a. af, om du har alle de redskaber og materialer, du skal bruge eller om du skal ud at købe dem. Jo mere du skal købe, jo større er chancen for, at det kan svare sig at blive momsregistreret.

  Jeg vil foreslå, at du kommer til et af mine informationsmøder i Regnskabsskolen, hvor vi lige netop kan tage den type overvejelser op: http://regnskabsskolen.dk/kursusoversigt/korte/informationsmoder/.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.