Brevkasse: Hvordan fakturerer jeg korrekt kunder for transport?

SpørgsmålHej Anette

Tak for en super god blog, hvor vi regnskabsnovicer kan finde svar på alverdens regnskabs-spørgsmål.

Mit spørgsmål er, at jeg som rådgivende konsulent ofte har fly/taxa/tog-rejser ud i både ind- og udland til mine kunder – og her har jeg efterfølgende videresendt bilaget til dem, som transportgodtgørelse. Det har jeg gjort uden at sætte moms på – og uden avance. På samme måde har jeg faktureret for kørsel i egen bil (statens takst) uden at momse.

Vore kunder er både moms- og ikke-momsregistrerede. Nu vil jeg gerne i gang med Dinero og her bliver jeg i tvivl, om metoden er godkendt – og på hvilken måde jeg kan køre den form for udlæg og kørselsgodtgørelse i Dinero. Jeg håber, at du kan hjælpe mig.

De bedste hilsner Lone

SvarHej Lone

Normalt lægger man moms oven på rejseudgifterne, f.eks. kørepenge. Men man kan behandle befordringen i forbindelse med rejser som “udlæg”, hvor man lægger udgiften ud for sin kunde og på den måde undgår at lægge moms oveni. Det er dog en betingelse, at det er den direkte udgift, der viderefaktureres, og at du altså ikke tjener penge på udlægget.

Det er sandsynligvis nødvendigt, at du laver flere konti i din kontoplan end dem, du finder i Dinero som standard – navnlig hvis du gerne vil holde øje med, hvor meget af din kørsel du faktisk får viderefaktureret til kunderne og det adskilt fra det øvrige salg.

Dbh.
Anette

Svar redigeret 3.1.15/as

4 Replies to “Brevkasse: Hvordan fakturerer jeg korrekt kunder for transport?”

 1. Hej Annette
  I de afgørelser jeg har læst vedrørende udlæg, så kan kørselsfradrag ikke regnes som udlæg, selv om fradraget er beregnet efter statens takster. Jeg mener således ikke, at kørsel kan bogføres på udlægskonto, men skal viderefaktureres med moms.
  Med venlig hilsen Ann Jakobsen

 2. Tak for de gode svar. Det var det jeg aktuelt havde brug for.
  Jeg konkluderer at der skal moms på, når man fakturerer kørsel med egen bil selv om det er beregnet efter statens takster.
  Men jeg mangler en afklaring på den del af det oprindelige spørgsmål der går på offentlig transport, hvor regningen er udsted af tredjepart (fly/taxa/tog) og man blot viderefakturer uden at tillægge avance samt vedlægger (kopi af) bilaget. Er der nogen der ved mere om det?

 3. Hej Anders

  Hvis du vedlægger bilaget, er det et udlæg og dermed momsfrit. Hvis du ikke vedlægger bilag, skal der moms på hele regningen.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.