Brevkasse: Hvordan er det med skat, fradrag og hobbyvirksomhed?

SpørgsmålHej Anette,

Jeg har skrevet til dig før vedr. opstart af hobbyvirksomhed og fået nogle gode, brugbare svar fra dig. Jeg er dog stadig i tvivl om et par ting, som jeg håber du måske kan svare mig på.

Jeg driver en lille klinik i et lokale, jeg lejer, hvor jeg laver behandling på klienter. Umiddelbart forstår jeg det sådan, at jeg blot skal gemme mine kvitteringer og så når det er tid til at udfylde selvangivelse, så skriver jeg blot mit eventuelle overskud på denne og så trækkes der skat af det. Er det rigtigt forstået, at jeg ikke skal gøre andet ift. til at starte hobbyvirksomheden op – jeg skal ikke meddele noget til SKAT, når jeg starter op?
Jeg kan heller ikke umiddelbart finde noget om, hvad det er for en skat jeg betaler – er det min alm. trækprocent? Og hvordan opkræves den – jeg tænker på, om jeg selv skal sørge for løbende at “œgemme” til SKAT, så jeg har noget at betale med, når jeg bliver opkrævet? På nuværende tidspunkt ved jeg ikke, om jeg overhovedet får noget overskud i år, hvis jeg gør, bliver det nok et meget lille beløb.
Vil det være en god ide, at have en seperat konto til hobbyvirksomheden på trods af, at det er ret små beløb jeg jonglerer med?

Til sidst vil jeg lige høre, om der findes en måde hvorpå jeg kan tjekke, hvad jeg kan trække fra som udgifter – ift. hvad jeg opgiver som min egentlige indtægt? Jeg kan ikke helt forstå, hvis jeg bare skal opgive mit overskud ud fra, hvad jeg selv mener det er.
Fx tænker jeg, om jeg kan trække udgifter til visitkort, blækpatroner til udskrivning af foldere (på egen printer), behandlerstol og lign. fra mine indtægter?

Jeg er noget “œgrøn” ift. økonomi og SKAT og prøver at sikre, at jeg får gjort det rigtige.
På forhånd mange tak for din tid.

Bedste hilsner – og tak for en god side.
Mette

SvarHej Mette

Det lyder rigtigt, hvis det virkelig er en hobbyvirksomhed, mens det er lidt mere omfangsrigt, hvis det i virkeligheden er en rigtig erhvervsdrivende virksomhed, som bare drives i fritiden. Jeg synes, du skal komme ind til et af Regnskabsskolens gratis informationsmøder, hvor jeg fortæller om netop de ting, som du – og rigtig mange andre, der starter virksomhed – er i tvivl om. Læs mere om infomøderne her: Gratis informationsmøde for iværksættere.

Jeg har også skrevet en del om hobbyvirksomheder på hobbyvirksomhed.dk

Dbh.
Anette

4 Replies to “Brevkasse: Hvordan er det med skat, fradrag og hobbyvirksomhed?”

 1. Hej Anette.

  Jeg er ny indenfor iværksætteri og tænker på at starte en hoppyvirksomhed i første omgang.
  Det omhandler hår voks jeg selv vil producere og sælge, bliver det bedømt som en hoppyvirksomhed? og hvad er reglerne for hår voks? skal jeg have en professionel license indenfor området? jeg tænker der ikke kan opstå underskud da jeg har produkterne klar og bare har en hjemmeside til at køre?

  m.v.h Peter

 2. Hej Peter

  Produktion og salg af hårvoks kan både være hobby og erhvervsdrivende virksomhed. Du skal opfylde kravene i kosmetikbekendtgørelsen – https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=152371 – for at kunne udbyde dine produkter på markedet. Herunder INCI-deklarationer mv.

  Dine overvejelser om økonomien kan godt være korrekte – altså at der er tale om en begrænset økonomisk risiko.

  Dbh.
  Anette

 3. Hej Anette

  Tak for dine gode råd og vejledninger her i brevkassen.

  Dog er det lidt svært at følge linket til hobbyvirksomhed.dk, da det kræver et login.

  Hvor opnås dette login henne?
  Venligst Pia O

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.