Brevkasse: Hvordan aflønner jeg bedst en freelancer?

SpørgsmålJeg tænker om du kan hjælpe mig med et regnskabstip.

Jeg overvejer at indgå en aftale med en freelance researcher. Hvordan kan jeg bedst aflønne vedkommende ? Timebetaling ? eller honorar ?

Er der nogle regnskabstekniske detaljer jeg skal være opmærksom på ?

Jeg takker for din hjælp på forhånd.

Bedste hilsner
Anna

HSvarej Anna

Hvis du aflønner med timebetaling, skal du bruge et lønsystem, fordi der skal afregnes A-skat, AM-bidrag og feriepenge af lønnen. Et honorar som B-indkomst er selvfølgelig lettere, men det er ikke tilladt at udbetale honorarer gentagne gange, så hvis det er en løbende aftale, duer den løsning ikke.

Endelig kan vedkommende sende dig en faktura fra sit eget firma, hvis han eller hun har et sådant. Det er klart det letteste for dig, men timeprisen bliver selvfølgelig også lidt højere af det. Blandt andet fordi du ikke bliver forpligtet af opsigelsesvarsler, evt. løn under sygdom, feriepenge mv.

Men hvis vedkommende ikke har et firma, så er det nok mest realistisk, at du bare ansætter personen – og så overholder alle de regler, der er forbundet med at have medarbejdere. Regnskabsskolen kan evt. hjælpe med et kursus og/eller lidt individuel undervisning, herunder i brug af lønsystemer.

Dbh.
Anette

One Reply to “Brevkasse: Hvordan aflønner jeg bedst en freelancer?”

  1. I forlængelse deraf. Jeg har ansat en på 100% provision. Må jeg egentligt det ?
    Ment kort at han går kun løn hvis han laver indtægt til firmaet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.