Brevkasse: Hvor bogfører jeg indskud fra min mand i mit ApS?

SpørgsmålHej

Jeg har stiftet et ApS og så har mig og min mand ekstra økonomi privat som vi kan indskyde i firmaet for at kan betale de regninger der er lige her i opstarter.

Så er det bare lige jeg vil høre, hvad jeg skal skrive af tekst når min mand indskyder f.eks. 2000,- privat fra hans konto og hvilket dokument skal jeg bruge som bilag på at de er overført? – han er ikke medejer i firmaet – skal jeg lige orientere om – jeg er den eneste medejer pt. og jeg kan også indskyde lidt ekstra til firmaet fra min konto.

På forhånd tak
Else-Marie

SvarHej Else-Marie

Dine egne indskud i virksomheden bogfører du på den konto i kontoplanen, der hedder Mellemregning. Din mands indskud skal derimod på en særskilt konto under Gæld. Opret f.eks. en, der hedder “Lån (din mands navn)”. Som bilag kan du bruge en udskrift fra din netbank. Teksten er der ingen regler for, men skriv noget retvisende, f.eks. “indskudt privat” eller “lån fra xx”.

Dbh.
Anette

En kommentar til Brevkasse: Hvor bogfører jeg indskud fra min mand i mit ApS?

  1. Lotte Grünbaum 6. oktober 2014 at 10:26 #

    Kære Annette

    Må jeg som selvstændig, der driver virksomhed fra mit eget hus, trække en andel af udgifter til renovering af mit badeværelse fra? Det er det eneste toilet/badeværelse i huset, og derfor det jeg (og kunder) bruger.

    Venlig hilsen
    Lotte

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.