Brevkasse: Bierhvervsfiskeri som hobbyvirksomhed?

SpørgsmålHej Anette

Jeg har været så heldig at blive omrigistreret fra at være fritidsfisker til at være bierhvervsfisker. I praksis betyder det at jeg må sætte nogle flere fiskegarn og sælge min fangst. Dog skal jeg opfylde en række krav  – f.eks skal bruttoindkomsten ved fiskeri udgøre mindst 5% af min indtægt.

Jeg er i besiddelse af fiskebåd og redskaber, så jeg har ingen aktuelle etableringsomkostninger.

Jeg har alm. Lønarbejde (deltid) og kan derfor afse nogen tid til fiskeri. Om få år er det min plan at ophøre hermed og leve af min arbejdsgiverindbetalte pension. Så regner jeg med at få endnu mere tid til fiskeriet og tjene lidt mere.

Og nu til mit spørgsmål til dig. Kan jeg starte op under hobbyvirksomhedsordningen? Jeg regner ikke med at fiske for mere end 25-30.000 kr. årligt indtil jeg går på pension. Så vidt jeg kan læse ud af din rigtig gode hjemmeside, så overføres mit personfradrag jo til evt. erhvervsdrivende virksomhed og det ville i så fald jo være den rene tilsætning for mig.

Venlig hilsen

Johnni

SvarHej Johnni

Det kan du godt. Administrativt er det langt det letteste. Dog kan du miste nogle fradrag (læs mere på http://hobbyvirksomhed.dk), bl.a. vil du som erhvervsdrivende kunne indskyde båd og redskaber og få en skattemæssig fordel af dette. Kontakt mig, hvis du har flere overvejelser om dette, så kan jeg hjælpe dig videre.

Dbh.
Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.