Betal moms kvartalsvis

Med de nye grænser for, hvornår en virksomhed er “lille” og dermed skal afregne moms halvårligt i stedet for kvartalsvis, er der rigtig mange som kun skal afregne moms to gange årligt.

Det er ikke en fordel. Der kan selvfølgelig være lidt likviditetsmæssigt i det: Pengene bliver lidt længere på virksomhedens konto. Men det er så også et større beløb, der skal være til rådighed, når momsbetalingen skal finde sted.

Hvis du er en iværksætter eller selvstændig af den type, som får lavet momsafregningen i sidste øjeblik, eller hvis du har meget svært ved at spare op i virksomheden, fordi der altid er så meget andet (og mere spændende, udviklende) at bruge pengene til, så kan det godt svare sig at gå tilbage til kvartalsvis afregning.

Det ved SKAT godt. Derfor er der mulighed for at blive flyttet tilbage til kvartalsvise afregninger. Det ser sådan ud inde på tast-selv:

Skift momsperiodeRevisorerne og bogholderne er heller ikke helt vilde med den nye halvårlige afregning, fordi det betyder, at mange afleverer mere materiale men sjældnere. For de af Regnskabsskolens bogføringskunder, som vælger kvartalsvis momsafregning frem for halvårlig laver vi en beregning som sikrer, at de ikke kommer til at betale mere ved at få bogført fire gange om året, end de ville ved kun at få bogført to gange. (Der er ikke den store forskel, men alligevel en lille smule – som vi så gerne bidrager med for at få materialet oftere end hvert halve år.)

For virksomheder i vækst og udvikling, er det under alle omstændigheder for sjældent med bogføring 2 gange om året. Hvert kvartal er minimum, og er der tale om en virksomhed med flere ansatte og god gang i forretningen, vil det tit være relevant med månedlig bogføring. Ikke på grund af bogføringen i sig selv, men fordi det færdigbogførte regnskab giver værdifuld information til budgetopfølgningen og anden ledelsesinformation, som man endelig ikke må gå glip af.

One Reply to “Betal moms kvartalsvis”

  1. Ret regnskabsmæssigt så laver vi stadig kvartals regnskaber, og men venter med at betale momsen som halvårligt, og dette giver os en meget bedre likviditet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.