Beskatning af arbejdsgiverbetalt iPad/tablet

For et par år siden afgjorde SKAT, at en iPad/tablet skattemæssigt kan ligestilles med en PC, selv om at den kan bruges til mere end en almindelig computer. Det betyder, at en medarbejder ikke skal beskattes, hvis han tager sin iPad/tablet med hjem – også selv om at medarbejderen bruger den privat.

Beskatning af arbejdsgiverbetalt iPad/tablet?

Men hvis nu medarbejderen allerede har fået stillet en PC til rådighed af sin arbejdsgiver, så skal der være helt specielle arbejdsmæssige grunde til, at medarbejderen også får en iPad/tablet stillet til rådighed skattefrit, idet en iPad/tablet kan betragtes som computer nr. 2. Om dette kan ske, er helt afhængig af virksomhedens aktivitet og medarbejderens jobfunktion.

Beskatning af arbejdsgiverbetalt dataforbindelse og SIM-kort til iPad/tablet?

Når det drejer sig om reglerne for beskatning af arbejdsgiverbetalt dataforbindelse og SIM-kort for iPad/tablet, så gælder følgende:

 • Hvis medarbejderen har en arbejdsgiverbetalt bredbåndsforbindelse kan forbindelsen benyttes privat, hvis medarbejderen har adgang til de samme funktioner og dokumenter som på arbejdspladsen.
  Men det ikke tilstrækkeligt kun at skulle læse og besvare mails fra iPad/tablet samt  læse og redigere i allerede downloadet materiale. I så fald skal medarbejderen beskattes af bredbåndsforbindelsen.
 • Et arbejdsgiverbetalt SIM-kort sidestilles derimod med en mobiltelefon. Det betyder, at der skal ske beskatning, hvis medarbejderen tager sin iPad/tablet inklusive SIM-kort med hjem, og medarbejderen kan så også bruge SIM-kortet til private opkald.
  Hvis beskatning skal undgås, må medarbejderen ikke tage sin iPad/tablet med hjem. Hvis han vælger at gøre det, skal der indgås en tro- og loveerklæring om, at han ikke må benytte SIM-kortet til private opkald og arbejdsgiveren skal efterfølgende kontrollere, at SIM-kortet kun er benyttet erhvervsmæssigt (bortset fra enkelte private opkald).
  Der sker ingen beskatning, hvis internetforbindelse sker med offentligt tilgængeligt Wi-Fi eller via medarbejderens egen private datakommunikation.

Vær opmærksom på

Når medarbejderen indgår aftale om en computer nr. 2, bør han være opmærksom på, at det kan medføre en betydelig ekstra skatteregning, hvis der ikke er helt specielle arbejdsmæssige grunde til det og den også benyttes privat. I så fald vil  medarbejderen blive beskattet af værdien af iPad/tablet (markedværdi af iPad/tablet samt eventuelle abonnementer og forbrug).


Bogen om bogføring for begyndere

 

 

One Reply to “Beskatning af arbejdsgiverbetalt iPad/tablet”

 1. også værd at bemærke, at skat er flinke med 0 skat men ikke med fuldt momsfradrag. Uanset den købes i personlig virksomhed eller stilles til rådighed for medarbejder i et selskab, skal momsen dels så kun firma del trækkes fra. Jeg har læst, at skat i dag sjældent accepterer mindre end 50% privat brug momsmæssigt ved medarbejder computer/Ipad – telefon osv
  Så klar forskel på skat og moms i de situationer vh John H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.