Årsafslutning i bogholderiet

Så er vi på vej ind i årets mest travle periode. Ikke i Regnskabsskolen som helhed – selvom der også er god gang i sagerne her – men i Regnskabsskolens bogholderi, hvor vi bogfører for et antal kunder på ugentlig, månedlig eller kvartalsvis basis, underviser kunder i at bogføre deres eget regnskab som individuel undervisning og hjælper med årsafslutninger.

Vi har mange kunder, som har lært at bogføre deres bilag selv, men gerne vil have hjælp til de sidste reguleringer, sådan at det bliver et korrekt, skattemæssigt resultat, den selvstændige – med os på sidelinjen – indberetter på den udvidede selvangivelse. Nogle er i god tid – og det er dem, vi hører fra nu. Andre reagerer, når selvangivelsen er klar til udfyldelse sidst i marts. Og så er der en del, som først får gjort noget ved sagen lige før fristen den 1. juli.

I Regnskabsskolens bogholderi er vi bogholdere – ikke revisorer. Det betyder blandt andet, at vi ikke kan lave erklæringer og revidere regnskaber. Så de fleste af vores kunder er enten selskaber, hvor vi sender det færdigt afstemte materiale videre til en revisor, eller – oftere – personligt ejede virksomheder, for eksempel enkeltmandsfirmaer og interessentskaber. De personligt ejede virksomheder har nemlig normalt ikke brug for erklæringer og officielle stempler, og har derfor ingen grund til at betale for dem.

Vi gennemgår derfor typisk bogføringen, kikker efter fejl – og får dem rettet, hvis der er nogle. Derudover tjekker vi

  • periodiseringer, hensættelser og afskrivninger
  • egenandele
  • momsaftemning (evt. lønafstemning)
  • årsskifteudfordringer (afhængigt af, hvilket økonomisystem, der bruges)
  • mellemregning/B-skat
  • – og hvad der nu måtte være af særlige forhold i det enkelte regnskab

Det vi ikke gør er, at lave beregninger til virksomhedsordningen, da har vi en skatteekspert inde over, og det koster så lidt ekstra. Men vi er gode til at vurdere, om det er aktuelt at bruge denne ordning eller ej.

Alt sammen sammen med virksomhedens ejer. Prisen er 1.150 kr. + moms og inkluderer et møde på op til to timer, hvor arbejdet udføres undervejs og måske afslutter med at udfylde selvangivelsen – men rigtig mange klarer vi nu på under to timer.

Booking af tider: Det kan godt betale sig at booke tid meget snart, for der er et begrænset antal tider at vælge mellem, så hvis du gerne vil have valgmuligheder – især lige omkring 1. april, hvor selvangivelsen kommer.

Kontakt Regnskabsskolen – og Regnskabsskolens bogholderi på 33330102 eller post@regnskabsskolen.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.