Validering af momsnummer

Jeg er ved at skrive en artikel til et kommende nummer af Iværksætteren om moms. Og det er sådan set en vanskelig opgave: Hvordan koger man SKATs momsvejledning (på ca. 750 sider) ned til noget brugbart og forståeligt på ca. 5.000 tegn?

En af de oplysninger, som skal med er, at hvis man sælger varer til en momspligtig kunde i et andet EU land, skal regningen være uden moms. Til gengæld er man som sælger forpligtet til at tjekke, at den pågældende virksomhed har et gyldigt momsnummer. Det skal bruges i forbindelse med de kvartalsvise indberetninger til SKAT (som tidligere hed listeangivelser).

Valideringen af momsnummeret – altså tjek op på, om det findes og er gyldigt – kan foregå på Europa-kommissionens hjemmeside: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/?locale=da.

 

5 Replies to “Validering af momsnummer”

 1. Ã…h gud, ja det må være svært, jeg har selv prøvet det flere gange, jeg plejer at bryde en lang bog ned til 10 vigtigeste punkter, også ellers bare få skrevet det som skal skrives.

 2. Du sælger til norske virksomheder og privatpersoner – og andre uden for EU -momsfrit, og du skal ikke have deres momsnummer.

  Dbh.
  Anette

 3. Hej Anette
  Jeg er ikke super rutineret i momsfrit salg til EU men skal det ikke indberettes hver måned?

  Mvh
  Tanja Madsen

 4. Hej Tanja

  Jo, EU-salget skal indberettes månedligt, men man kan søge om at komme til at indberette kvartalsvis (og får ja, hvis ens omsætning ligger under… (kan ikke huske, men det er nogle millioner).

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.